Μπαρτζώκας: “Από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου η Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό” (vid)

0

O Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Ευρωλίγκα για το σημερινό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό και την ζωή στη Ρωσία.

 

Αναλυτικά όσα είπε στο βίντεο της Ευρωλίγκας ο προπονητής της Χίμκι:

”Αγαπώ το μπάσκετ, είναι πάθος για μένα. Θέλω να δίνω τα πάντα. Το μπάσκετ αλλά-ζει κάθε μέρα και πρέπει να συμβαδίζουμε. Γίνεται πιο γρήγορο, πιο δυνατό. Δεν θέ-λω να είμαι στο κέντρο της προσοχής, εκεί βρίσκονται και θα πρέπει να είναι οι παίκτες.

Προσπαθώ να παίρνω αθλητικούς παίκτες, γρήγορους, δυνατούς και έξυπνους. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως. Είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη, όπως και εγώ. Αυτό που κάνω είναι να εξηγώ με ωραίο τρόπο στον άλλο τί πρέπει να κάνει. Η φιλοσοφία μου είναι να παίρνεις τον χρόνο σου”.

Για την κατάκτηση του τροπαίου με τον Ολυμπιακό το 2013: ”Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές στην ζωή μου, μετά την γέννηση της κόρης μου. Υποστήριζα ως φίλαθλος τον Ολυμπιακό από μικρή ηλικία και το να κερδίζω τον τίτλο με την ομάδαα αυτή, ήταν πραγματικά κάτι απίστευτο. Δεν μπορώ να το ξεχάσω.

Στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έχω προπονήσει πέντε ομάδες στην Euroleague, έναν τίτλο, Final Four με την Λοκομοτίβ Κούμπαν και την πορεία με την Χίμκι. Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έχω πετύχει”.

Για την ζωή στην Μόσχα: ”Όταν ήρθα στην Ρωσία πρώτη φορά ο πρόεδρος τις Λόκο είχε αμφιβολίες στο πώς θα μπορέσω να προσαρμοστώ στην νοοτροπία της χώρας γιατί είμαι Έλληνας και ζω στην θάλασσα και τον ήλιο. Η διαβίωση δεν είναι πρόβλημα, το απολαμβάνω. Σίγουρα η Μόσχα είναι καλύτερη την άνοιξη και τον Ιούλιο αλλά πραγματικά το διασκεδάζω.
Μου αρέσει η αθλητική κουλτούρα. Η Χίμκι είναι σπουδαίο μέρος για εμένα. Πέρσι πετύχαμε τους δύο στόχους μας στην Ευρωλίγκα και την VTB. Φέτος θέλουμε το ίδιο και να ανταγωνιστούμε τις ομάδες από το υψηλότερο επίπεδο.

Πλέον στο μπάσκετ, πρέπει να είσαι καλά οργανωμένος. Δεν υπάρχει χρόνος με τα ταξίδια και τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο πνευματικά. Μερικές φορές ξυπνάω το βράδυ και μου παίρνει 2-3 δευτερόλεπτα να καταλάβω σε ποια πόλη βρίσκομαι. Αυτή είναι η ζωή μας, είναι συναρπαστικό να είσαι στην Ευρωλίγκα. Είναι μία οικογένεια. Δεν παραπονιέμαι. Υπάρχει μεγάλη πίεση στους προπονητές και προσπαθώ να ελέγχω τον εαυτό μου. Αν είμαι φυσιολογικός έξω από το παρκέ νομίζω ότι βοηθά πολύ”.