Μπιτζάνης στο CB: “Η αγωνιστική άνοδος δεν αντικατοπτρίζεται στις κερκίδες”

21

Ήρθε, πέτυχε και έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά και αφήνοντας πίσω του εξαιρετικές εντυπώσεις. Ο Γιώργος Μπιτζάνης συνέχισε την καλή παράδοση των προπονητών της ΕΘΑ και φέτος μετακόμισε στη Σλοβακία, όπου διαπρέπει, αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Κύπρο, καταθέτοντας τις απόψεις του μέσω του Cyprusbasket.net.

 

Ο Ελλαδίτης τεχνικός, ο οποίος οδηγεί σε ξέφρενη πορεία προς τα πλέι οφ, έπειτα από τέσσερα χρόνια, την Νόβα Βες, με άπαντες στη νέα του σελίδα να είναι ευχαριστημένοι από τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του. Μέσω της ιστοσελίδας μας αναφέρθηκε στη σλοβακική εμπειρία, αλλά και στα συμπεράσματα που εξάγει από το κυπριακό πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για τα όσα έχει πετύχει φέτος η ομάδα του και το πρωτάθλημα της Σλοβακίας: “Μέχρι στιγμής η πορεία μας είναι αρκετά καλή. Η ομάδα θα μπει στα πλει οφ εύκολα, κάτι που δεν είχε πετύχει από το 2015. Επίσης, προκριθήκαμε στα προημιτελικά του κυπέλλου.
Προσπαθούμε για το όσο δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στα πλέι οφ. Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με καλούς ξένους και γηγενείς παίκτες. Τουλάχιστον 2-3 ομάδες θα μπορούσαν να σταθούν εύκολα στην ελληνική Α1.
Ερχόμενος εδώ, προσπάθησα να αλλάξω κυρίως τη νοοτροπία των παικτών σε πιο επαγγελματικά πλαίσια και να τους κάνω να νιώσουν νικητές, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια”.

Για το τι συμπεράσματα έχει βγάλει για την κυπριακή λίγκα: “Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φέτος. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε κι αυτό είναι μόνο κέρδος για το κυπριακό μπάσκετ. Δυστυχώς, όμως, η άνοδος αυτή δεν αντικατοπτρίζεται και στην παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, κάτι που πρέπει να απασχολήσει την Ομοσπονδία”.