Μπορείς να χάνεις αλλά όχι να τα παρατάς

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης σχολιάζει στο Cyprusbasket την αποκαρδιωτική εικόνα του Κεραυνού που παράτησε το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και ναυάγησε

Blue Island
 

Η ήττα και η νίκη είναι μέσα στο παιχνίδι και οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και από τις δύο μεριές. Καμία ομάδα δεν μπορεί πάντα να κερδίζει και αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι του αθλητισμού αλλά και της καλαθόσφαιρας. Αυτό ωστόσο που δεν είναι αποδεκτό για ένα σύνολο είναι να τα παρατά με αυτόν τον τρόπο. Η εικόνα του Κεραυνού χθες αποτέλεσε ένα κλασικό παράδειγμα ομάδας που οι παίκτες παράτησαν το παιχνίδι στο τέλος και ουσιαστικά έχασαν κάθε ελπίδα πρόκρισης στους ομίλους του Basketball Champions League.

Είναι κρίμα για την προσπάθεια και το όραμα αυτής της ομάδας να παρουσιάζει αυτή την εικόνα στο τέλος ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Δε χρειάζεται να συζητήσουμε για το πως το +21 έγινε -16 γιατί όλα στον αθλητισμό μπορούν να συμβούν. Μπορούμε να συζητήσουμε όμως πως η εικόνα των παικτών στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απαράδεκτη και δε συνάδει με τον Κεραυνό.

Μιλάμε για μια πραγματικά αποκαρδιωτική εικόνα πάνω στο παρκέ που δεν πρέπει να επαναληφθεί από κανέναν. Δεν είναι ώρα για να ρίξουμε ευθύνες αλλά για να καθίσουν όλοι μαζί στα αποδυτήρια και να εξηγήσουν πρώτα στους εαυτούς τους γιατί παράτησαν έναν τόσο σημαντικό αγώνα και δεν έδωσαν το 100% στο γήπεδο.

Star Balm