Νέα εποχή στο Γυναικείο… Η ΕΘΑ επιστρέφει και θα είναι ανταγωνιστική!

0

Πάντοτε στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής περιόδου υπάρχει η γλυκιά προσμονή για να κτυπήσει ξανά η μπάλα στο παρκέ αλλά και η αγωνία για την πορεία μιας ομάδας. Κάθε νέο πρωτάθλημα αρχίζει με όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους και ελπίδες για το καλύτερο. Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν ξέρει πού θα τον βρει το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου.

 

Ειδικά φέτος, η κατάσταση φαντάζει πιο περίπλοκη και δύσκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο πρωταθλητής αλλά ούτε και ποιες ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις στην πρώτη τετράδα.

Την κατάσταση κάνει πιο περίπλοκη και η ΕΘΑ η οποία κατεβαίνει στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας μετά από μια δεκαετία και φαίνεται ότι η ομάδα της Έγκωμης δεν θα αρκεστεί σε συμβιβασμούς.

Η Γυναικεία ομάδα ανέκαθεν ήταν ανταγωνιστική και ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία καταγράφει και μία κατάκτηση πρωταθλήματος, ένα από τα πέντε σωματεία που το έχουν καταφέρει.

Τι γίνεται όμως φέτος;

Oι πληροφορίες μας λένε ότι η ομάδα δουλεύει ακατάπαυστα και έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχυ τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Αρχικά στο παρκέ και στην πειθαρχία που δείχνουν οι καλαθοσφαιρίστριες, ενώ σοβαρότητα κυριαρχεί γενικά στην ομάδα η οποία ουσιαστικά κτίστηκε από την αρχή. Η ιστοσελίδα του Σωματείου ανανεώθηκε, ενημερώνεται, ενώ έντονη είναι και η κινητικότητα στην προώθηση της ομάδας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από ότι γνωρίζουμε, γίνεται φοβερή δουλειά και στις ακαδημίες για το γυναικείο το οποίο παρουσιάζεται με τρεις πλήρεις ομάδες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

Η συνέπεια, ο επαγγελματισμός και η επικοινωνία δείχνουν σημάδια ολικής επαναφοράς κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Γυναικών, μας μίλησε ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Κυπριανού, που ανυπομονεί να δει την ομάδα του, την ΕΘΑ, μέσα στο γήπεδο.

Ο κ. Κυπριανού, αναφέρθηκε στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα, ενώ τόνισε πως κάθε θετικό ξεκίνημα, μπορεί να βοηθήσει για τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κυπριανού:

Για τα συναισθήματά του εν όψει της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που αρχίζει το Πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να δω την ομάδα με τη κιτρινόμαυρη φανέλα στο παρκέ και αναμένω να δω πως θα ανταπεξέλθουμε σε επίσημο παιχνίδι. Έχουμε μια νέα ομάδα, όμως με αρκετή δουλειά στα πόδια της, με μια νέα φιλοσοφία και χαίρομαι που αρχίζει το πρωτάθλημα».

Για το πως υποδέχεται η ομάδα και οι παίκτριες την έναρξη του πρωταθλήματος:
«Οι παίκτριες δουλεύουν καθημερινά υπό τις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας. Όλοι δουλεύουμε για να υπάρχει μια ροή και συνέχεια σ’ αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Όλα δουλεύουν βάσει προγραμματισμού και αυτά κοιτάμε. Τώρα μπροστά μας είναι η πρεμιέρα και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας».

Για το πόσο σημαντικό είναι ένα θετικό ξεκίνημα στην ψυχολογία:
«Κάθε θετικό ξεκίνημα βοηθάει, αλλά να ξέρουμε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται τίποτα. ‘Οτι και να γίνει έχουμε δρόμο μπροστά. Το πρωτάθλημα έχει 14 αγωνιστικές συν τα πλέι-οφ, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει αν ξεκινήσουμε θετικά».

Για το ποιες είναι οι παίκτριες:
«Είμαι περήφανος για τις παίκτριες που έχουν έρθει στην ομάδα. Το ίδιο περήφανες πρέπει να νιώθουν και οι ίδιες οι οποίες ήρθαν στην ΕΘΑ για διάφορους λόγους η κάθε μια αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλές αν όχι όλες θα βρουν εδώ την ταυτότητα τους».

Για παίκτριες που όταν ήταν σε πιο μικρή ηλικία και αγωνίστηκαν στις Εθνικές ομάδες:
«Στέλλα Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Κουσαρίδου, Έλενα Μύθιλλου, Ιωάννα Σπυρίδου, Αντιγόνη Αναξαγόρου. Όλες αυτές, 22-23 χρονών σήμερα, με συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες U16 και U18. Τα τελευταία χρόνια για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, βρίσκονταν εκτός παρκέ. Φέτος θα σας συστηθούν με την φανέλα της ΕΘΑ και θα κάνουν έντονη την παρουσία τους».

Για παίκτριες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες:
«Έλενα Ιγνατίου, Αθηνά Παπαγιάννη, Ίνγκριτ Ακαθιώτη, Κάλια Δημητρίου, Χριστιάνα Κατσούρη και Ελύσα Ιωάννου. Η κάθε μια βρίσκει το ρόλο της στην ομάδα και θα δώσει τον καλύτερο της ευατό».

Για παίκτριες από την Ακαδημία της ομάδας:
«Ιωάννα Κυπριανού, Μαρίνα Κινάνη. Δύο παίκτριες που επιλέγηκαν με αρκετή σοβαρότητα γιατί με αρκετή δουλειά μπορούν να βελτιωθούν και να βοηθήσουν. Τα μάτια όλων είναι ανοικτά προς τις υποδομές στις οποίες δίνουμε τη μέγιστη σημασία».

Για την ξένη παίκτρια της ομάδας:
«Η Paige Cashin επιλέγηκε για να βοηθήσει την προσπάθεια μας στη φετινή χρονιά. Ίσως η πιο ψηλή παίκτρια του Πρωταθλήματος, με συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Σερβίας και της Δανίας».

Για την τεχνική ηγεσία της ομάδας:
«Σκεύη Γεωργίου και Γαλάτεια Αγιομαμίτη. Επενδύσαμε στην τεχνική ηγεσία με την συνεργασία μας με μια έμπειρη προπονήτρια με παραστάσεις 18 χρόνων από την Ελλάδα. Δίπλα της στο ρόλο της βοηθού μία νεαρή προπονήτρια αλλά με πολύ όρεξη για δουλειά. Υπάρχει μεγάλη σοβαρότητα για δουλειά και υπάρχει η ανάλογη στήριξη προς το τεχνικό τιμ».

Για τους στόχους της ομάδας:
«Ως νέα ομάδα, θα πρέπει πρώτα να μπούμε στο γήπεδο και να βρούμε την ταυτότητα μας. Δεν μπορούμε να βάλουμε εκ των προτέρων μεγάλους στόχους. Ο μεγαλύτερος στόχος για μας είναι η ατομική και ομαδική μας βελτίωση μέσα από σκληρή και σοβαρή προπόνηση. Αγωνιστικά, είμαστε η ΕΘΑ και ως ΕΘΑ δεν συμβιβαζόμαστε. Σε κάθε ματς μπαίνουμε στο γήπεδο για τη νίκη».

Για την στήριξη προς την ομάδα:
«Νιώθω ότι η ομάδα θα αγκαλιαστεί και θα στηριχθεί από πολλούς φίλους. Ευελπιστώ ότι θα δώσουμε μια ευκαιρία σε αρκετούς να έρθουν στο γήπεδο για να δουν τις παίκτριες μας και γενικά την ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ».

Για το Πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική χρονιά:
«Αναμένω ένα συγκλονιστικό και αμφίρροπο Πρωτάθλημα, πολύ ανταγωνιστικό. Στόχος μας η άνοδος της Γυναικείας Καλαθόσφαιρας και ελπίζω τη φετινή αγωνιστική χρονιά να έρθει περισσότερος κόσμος στα γήπεδα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και σίγουρα ότι καλύτερο στις παίκτριες της ΕΘΑ και γενικά επιτυχίες για την ομάδα μας».