Νικόλας Λουκά: Ένας… πύργος με πολύ μέλλον

0

Τα μεγάλα ύψη σπανίζουν στην κυπριακή καλαθόσφαιρα και ο Νικόλας Λουκά έχει ξεπεράσει τα 200 εκατοστά και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Η καλή δουλειά των Youth Stars αποδίδει καρπούς, με τον Άδωνη Χρίστου και το προπονητικό του επιτελείο να αξιοποιούν ιδανικά τα νέα ταλέντα που εκείνοι δημιούργησαν από σχεδόν… νηπιακή ηλικία. Ο Λουκά έχει μπόι 2 μέτρα και 2 εκατοστά και πέραν των σωματικών του προσόντων, δείχνει και αξιόλογα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Έχει κάνει ήδη σπουδαίες εμφανίσεις με το σωματείο της Λευκωσίας στα αναπτυξιακά πρωτάθλημα της ΚΟΚ, ενώ φέτος ήταν καθοριστικός στην επίτευξη της παραμονής στη Β’ Κατηγορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, “σκεπάζοντας” τα καλάθια με το κορμί του. Η πρεμιέρα του κόντρα στην Πορτογαλία ήταν επική με 15 πόντους, 19 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 τάπες! Ακολούθησαν τρεις ουσιαστικές παρουσίες στις ήττες από Ολλανδία, Γεωργία και Ιρλανδία, ενώ ήρθε το νέο του ξέσπασμα με 17 πόντους , 6 ριμπάουντ και 2 κοψίματα στον θρίαμβο επί του Κοσόβου που “σφράγισε” την επίτευξη του στόχου και η επιβλητική του εμφάνιση με παραλίγο double-double (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ) στη νέα νίκη επί της Σλοβακίας.

Στο τουρνουά είχε κατά μέσο όρο 9.1 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 2 κοψίματα ανά παιχνίδι και έδωσε πολλές λύσεις στον Μιχάλη Ματσεντίδη.

Green Bungalow