Ο Χασανίδης κέρδισε το “στοίχημα” στον ΑΠΟΕΛ!

27

Τι κι αν ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως βοηθός του πρώτου προπονητή που ξεκίνησε τη σεζόν, Βαγγέλη Ζιάγκου; Ο Χρήστος Χασανίδης… επιβίωσε και με τον διάδοχο του Ελλαδίτη τεχνικού, Τόνυ Κωνσταντινίδη και μάλιστα όταν ο τελευταίος αποχώρησε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ομόνοια, δέχτηκε την… πρόκληση της διοίκησης να αναλάβει χρέη head coach.

 

Το “στοίχημα” ήταν μεγάλο, όμως ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν δίστασε να επωμιστεί την ευθύνη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την παρουσία του. Παρότι, οι “γαλαζοκίτρινοι” βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, κατάφερε να βρει τις ισορροπίες και να τους οδηγήσει σε υπερβάσεις στα playoffs. Αν, μάλιστα, δεν είχε γίνει η απίστευτη “αυτοκτονία” στον πρώτο ημιτελικό ενάντια στον Κεραυνό, τότε πιθανότατα ο ΑΠΟΕΛ θα είχε πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς. Ωστόσο, μόνο και μόνο το γεγονός ότι… ζόρισε τόσο πολύ τον ισχυρό Κεραυνό, φτάνοντας τη σειρά σε πέντε παιχνίδια, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας και της καλής δουλειάς του νεαρού προπονητή, ο οποίος κατά την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε είχε καθίσει στον πάγκο της Α.Ε. Λάρισας στην Α2 Ελλάδας…

Το σωματείο της Λευκωσίας είναι… καταδικασμένο πάντα να πρωταγωνιστεί, όμως το χάντικαπ όσον αφορά τον κυπριακό κορμό σε σχέση με Πετρολίνα ΑΕΚ και Κεραυνό έχει μεγαλώσει σημαντικά μετά από τις απώλειες πρωτοκλασάτων διεθνών παικτών. Όμως, η διοίκηση του Μάριου Χαραλάμπους ξεκίνησε το “χτίσιμο” από την αρχή και τα θεμέλια φαντάζουν ισχυρά, κάτι που θα φανεί στο μέλλον με την επένδυση σε νεαρούς, μη κορεσμένους παίκτες.