Ο Γ. Λίβανος… ακτινογραφεί στο CB τον “δήμιο” του Παναθηναϊκού!

Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των τελευταίων ωρών. Ο no-name σέντερ της Φενέρμπαχτσε ήταν ο… x-factor του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και εξελίχθηκε σε “δήμιο” του Παναθηναϊκού, κάνοντας μεγάλο παιχνίδι. Όπως αποκάλυψε το sport24.gr, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του έπαιξε η συνεργασία του στην Εθνική Ιορδανίας με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Γιάννη Λίβανο, οι οποίοι τον βοήθησαν να προχωρήσει παρακάτω και να εξελιχθεί.

 

Το CB επικοινώνησε με τον κόουτς Λίβανο, τον οποίο το κυπριακό κοινό γνωρίζει από την αξιόλογη περσινή του παρουσία στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου και ζητήσαμε τα… φώτα του για τον τουρκοποιημένο σέντερ.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο πολλά υποσχόμενος Ελλαδίτης τεχνικός:

“Όταν αναλάβαμε την Εθνική Ιορδανίας ενημερωθήκαμε πως δεν μπορούσαμε να έχουμε στη διάθεση μας τους 5 παίχτες που αποτελούσαν έως τότε τη ραχοκοκαλιά της ομάδας και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να τσεκάρουμε όλους τους διαθέσιμους παίχτες που υπήρχαν. Το μάτι μας έπεσε πάνω σε ένα ψηλό 19χρονο παιδί που όμως του έλειπαν πολλά βασικά στοιχειά. Αμέσως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μου έδωσε εντολή να ξεκινήσω να φτιάχνω ειδικά προγράμματα ατομικής τεχνικής με σκοπό να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και γρηγορότερα τον παίχτη. Έτσι κι έγινε, αφού ανέλαβα την ατομική του βελτίωση, ενώ και ο ίδιος ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κάθε μέρα ασχολιόταν πάρα πολύ μαζί του στην προπόνηση. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι τον ζόριζε τρομερά στο να αποκτήσει τσαμπουκά και να γίνει πιο μαχητικός, αφού μέχρι τότε δεν κάρφωνε καν, ενώ μπορούσε. Στο Πανασιατικό πρωτάθλημα του 2013 ο παίχτης μας δικαίωσε, καθώς έκανε πολύ ικανοποιητικές εμφανίσεις και θυμάμαι ότι όλοι συζητούσαμε πως αν ο παίχτης δουλέψει και πάει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα έχει μεγάλη εξέλιξη. Αυτό κι έγινε εν τέλει και του εύχομαι ό, τι καλύτερο κ θα συνεχίσω να τον συμβουλεύω να προσπαθεί ακόμα πιο πολύ, όπως κάνω μέχρι τώρα”.