Ο Κ.Μέξας αναλύει τις νίκες των «αιωνίων» ομάδων στο CB

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνέχισαν με νίκες για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο προπονητής του Απόλλων Πατρών, Κώστας Μέξας αναλύει τα παιχνίδια των «αιωνίων» για λογαριασμό του Cyprusbasket.net.

 

Αναλυτικά:

«Ο Ολυμπιακός σε ακόμα ένα παιχνίδι στο ΣΕΦ προσπάθησε να δώσει ρυθμό στην επίθεση και να πάει σε περισσότερες κατοχές, πολύ περισσότερες από ότι πήγαινε τα προηγούμενα χρόνια. Και μέσα από την άμυνα του αλλά κυρίως με βάση την ταχυτητα στην επίθεση και την καλή κυκλοφορία και στην εκτέλεση των συστημάτων. Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα ελέγχαμε το παιχνίδι και εξαρτιόταν καθαρά από αυτόν η ροή του αγώνα. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική η επίδραση που είχαν στο απιχνίδι της ομάδας οι 3 παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Λοτζέσκι, ο Γκριν και ο Χάκετ, καθώς η συμβολή τους είναι πολύ καθοριστική στο ξεκίνημα της περιόδου με τον τρόπο που αγωνίζονται και βοηθάνε την ομάδα σε διάφορους τομείς, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ακόμα είναι νωρίς βέβαια.

Ο Ολυμπιακός δείχνει μια διαφοροποίηση σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση στο παιχνίδι, όμως θα δούμε στην διάρκεια το πώς θα λειτουργήσει αυτό καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς. Βέβαια δείχνει πως είναι σε πολύ καλό δρόμο και το μόνο που μένιε είναι να σταθεροποιηθεί μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έπαιξε τον πρώτο του αγώνα με τον νέο του προπονητή και αυτό από μόνο του δίνει στους παίκτες του ένα κίνητρο να δείξουν πράγματα. Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αυτό έγινε. Ο παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένος στην άμυνα και προσπάθησε να βγάλει την Μπάμπεργκ από την καλή της κυκλοφορία, που σε αυτό είναι ίσως και οι καλύτεροι στην Ευρώπη.

Προσπάθησε λοιπόν μέσα από τις αλλαγές στην άμυνα να της κόψει αυτό το κομμάτι και ως έναν βαθμό το πέτυχε, ενώ ήταν και σημαντικά τα μεγάλα σουτ που έβαλαν Ρίβερς και Φελντέιν, αλλά και η παρουσία του Καλάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάμπεργκ βρήκε λύσεις και κατάφερε να παίξει όπως ήθελε, δημιουργόντας πολλές καταστάσεις με «close outs», ενώ χτύπησε και πάνω σε κάποιες αλλαγές που έγιναν στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ελέγχοντας έτσι το παιχνίδι. Στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, εκτέλεσε πολύ καλά και αμυντικά και επιθετικά όλες τις καταστάσεις στα τελευταία 3 λεπτά και μπόρεσε να επιστέψει και να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, η οποία θα είναι πολύ σημαντική τόσο για την συνέχεια της Ευρωλίγκα, όσο και για να πάρει και πάλι αυτοπεποίθηση ο Παναθηναϊκός με τον νέο προπονητή και να μπορέσει να βάλει ο Πασκουάλ και τα νεα πράγματα που θέλει στο παιχνίδι της ομάδας».