Ο Π. Γιανναράς στο CB: “Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα!”

0

Ο Παναγιώτης Γιανναράς αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους και επιτυχημένους Κύπριους προπονητές και από πέρυσι πήρε το δρόμο της… ξενιτιάς, υπογράφοντας στην Quatar Club, με την οποία έβαλε τις αρχικές βάσεις και φέτος τα πηγαίνει περίφημα.

Με σκληρή δουλειά κατάφερε να μην φέρει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος του Κατάρ μετά από πολλά χρόνια, ενώ σαν κερασάκι στην τούρτα ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου με επική ανατροπή από το -17 στον μεγάλο τελικό. Το CB επικοινώνησε με τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος τοποθετήθηκε για όλα…

“Για εμάς η φετινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια τερματίζει μεταξύ ενάτης και δέκατης θέσης. Όποτε αρχικός στόχος ήταν να βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι βρισκόμουν εδώ από το τέλος της περσινής σεζόν αναλαμβάνοντας την ομάδα στα κύπελλα μου έδωσε τη δυνατότητα να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη για το επίπεδο αλλά και της ανάγκες της ομάδας. Όποτε φέτος μπορέσαμε με κάποιες προσαρμογές να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Φτάσαμε ένα σουτ μακριά από το πρωτάθλημα αλλά θεωρώ πως και η τρίτη θέση είναι επιτυχία και μια καλή βάση για να χτιστεί κάτι καλό τα επόμενα χρόνια.

Η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν για μας το επιστέγασμα μιας απίστευτης χρονιάς. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και σαν στόχο είχαμε το χτίσιμο ενός κορμού που τα επόμενα τρία χρόνια θα μπορέσει να μας φέρει κάποιο τίτλο. Το ξεκίνημα έγινε με το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα που από μόνο του αποτελούσε τη βάση για την επόμενη σεζόν. Μετά ακολούθησε ο θεσμός του κυπέλλου που στόχος μας ήταν το φάιναλ φορ. Μέσα μας όμως βλέπαμε πιο ψηλά. Είναι γεγονός ότι η κατάκτηση του κυπέλλου αποτελεί τεράστια έκπληξη. Ακόμα πιο μεγάλη όμως εντύπωση έχει προκαλέσει στο μπασκετικό κοινό της χώρας ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Η επιστροφή από το μείον 17 μέσα σε λιγότερο από 4 λεπτά. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας αλλά και την καρδιά των παιχτών μου. Πλέον θεωρώ πως έχουμε βάλει γερές βάσεις για να επιστρέψει η ομάδα σταθερά σε ψηλό επίπεδο.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από πλευράς διοίκησης και ήδη έχει γίνει πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας. Προς το παρόν θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στον τελευταίο θεσμό που είναι το κύπελλο του Εμίρη. Το καλοκαίρι θα δω ανάλογα και με τις άλλες προτάσεις που θα έχω στα χέρια μου, γιατί ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από χωρες του Κόλπου αλλά και από Ευρώπη και θα αποφασίσω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ως τώρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος και από την εκτίμηση και το σεβασμό που εισπράττω, από τις συνθήκες δουλειας και γενικά τη συνεργασία με τους ανθρώπους της ομαδας αλλά και από τον τρόπο ζωής στη χώρα”.