Ο Στυλιανίδης μπροστάρης στη νέα προσπάθεια των ακαδημιών της ΕΝΑΔ

0

Η ΕΝΑΔ τα τελευταία χρονια παράγει σπουδαίο έργο στο κομμάτι του γυναικείου μπάσκετ με την “σφραγίδα” του Τάκη Μιραλλάη. Πλέον, ετοιμάζεται να δυναμώσει σημαντικά και στο κομμάτι της ακαδημίας, όπου ρόλο τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο ηγέτης των “χρυσών” εποχών της και μόνιμος πρωταθλητής το τελευταίο διάστημα με το γυναικείο του Κεραυνού, Χρίστος Στυλιανίδης.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση με τη φιλοσοφία της ακαδημίας:

«Γενικά

Βασικός σκοπός είναι η διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών. Είναι αυτονόητο τα παιδιά να μάθουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος. Είναι όμως ιδεατό να μάθουν να τα συνδυάζουν με τις αρχές και αξίες που διέπουν το μπάσκετ και γενικά τον αθλητισμό όπως η συνεργασία, η πειθαρχία και συμπεριφορά στο σύνολο, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αντίπαλο. ΝΑΙ, μπορεί ένας αθλητής να είναι και άριστος μαθητής ή ένας πετυχημένος επαγγελματίας φτάνει να αποκτήσει στοιχεία από τις παραπάνω αξίες.
Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να ευχαριστούνται και να απολαμβάνουν το παιχνίδι και την κάθε στιγμή της προπόνησης. Να έρχονται και να φεύγουν ικανοποιημένα. Ακόμα κι αν κάποια από τα παιδιά δεν φτάσουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, να έχουν όλα τα στοιχεία για να έχουμε υγιείς αθλητές και φιλάθλους

Τεχνικά

Βασική μας επιδίωξη είναι η μεθοδολογική εκμάθηση της τεχνικής και της τακτικής του αθλήματος. Θα δημιουργηθούν μικρές ομάδες 12-15 παιδιών/αθλητών κάτι που σημαίνει περισσότερος χρόνος επαφής με την μπάλα συνεπώς καλύτερη και αποτελεσματική κατανόηση των βασικών (fundamentals) του μπάσκετ, μέσω της επανάληψης.

Άλλοι μας στόχοι είναι:

Η σωστή σωματική ανάπτυξη και η θωράκιση της υγείας των παιδιών. Απαραίτητες πλέον προϋποθέσεις αποτελούν η σωστή εκγύμναση και η ενημέρωση για τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών.

H συμβολή μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και της ομαλής κοινωνικοποίησή τους με τις σωστές προτεραιότητες.

Η απόκτηση σωστών βάσεων, αντιλήψεων, εφοδίων και φίλαθλης συμπεριφοράς.

Η σωστή αξιοποίηση των ταλέντων και η πλήρης προετοιμασία τους για το παραπάνω επίπεδο του Basket (Personal Training).

Η ουσιαστική κατανόηση από τα παιδιά των κανονισμών του Basket»