Ο Τάκης Μιραλλάης για Τάκη Λύρα: “Αυτός ο τεράστιος άνθρωπος με ξεχώρισε και με πίστεψε στα πρώτα μου βήματα”

0

Ο Τάκης Μιραλλάης τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καλαθοσφαιριστών Κύπρου με την ένταξή του στο Hall of Fame, στην πολύ όμορφη βραδιά των βραβεύσεων που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος. Ο θρυλικός καλαθοσφαιριστής και προπονητής της ΕΝΑΔ, αφιέρωσε το βραβείο αυτό στον Τάκη Λύρα με ένα συγκινητικό του μήνυμα στα Social Media.

 

Αναλυτικά:

“Αγαπητοί μου φίλοι, με αφορμή την υπέρτατη τιμή που μου απονεμέθηκε στις 12/6/2018 από τον Σύνδεσμο Καλαθοσφαιριστών Κύπρου, να με εντάξει στο πάνθεον των θρύλων του αθλήματος “Hall of Fame” μαζί με τον αείμνηστο, αλησμόνητο συνάδελφο και συμπαίκτη στην Εθνική Ομάδα και συνεργάτη στο Σύνδεσμο Προπονητών Κύπρου, Γιώργο Θυρώτο και την συγκινητική πραγματικά “πλημμύρα” εκατοντάδων συγχαρητηρίων μηνυμάτων αγάπης και εκτίμησης των φίλων και θαυμαστών μου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια για ακόμα μια φορά την ευγνομωσύνη και την απέραντη αγάπη μου στον κορυφαίο των κορυφαίων μπασκετανθρώπων στη Κύπρο, καθηγητή, προπονητή και αθλητικού μου πατέρα, κυρίου Τάκη Λύρα, γιατί ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης και υπέρλαμπρης καριέρας μου! Αυτός ο “τεράστιος” και “σπουδαίος” άνθρωπος της ζωής και της καλαθόσφαιρας με ξεχώρισε, με πίστεψε, με στήριξε στα πρώτα μου μπασκετικά βήματα, με αγκάλιασε σαν πατέρας και με εφοδίασε με όλες εκείνες τις αρετές και αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού, καθοδηγόντας με σε αυτή την ανεπανάληπτη καριέρα! Χωρίς τον κύριο Λύρα, όχι μόνο δεν θα γινόμουν μπασκετμπολίστας αλλά ούτε θα σπούδαζα καθηγητής φυσικής αγωγής, ούτε θα γινόμουν προπονητής και ούτε ασφαλώς θα έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα! Και πιστέψτε με, πέτυχα ότι ονειρεύτηκα και ακόμα παραπάνω με πίστη στο Θεό, τις παρακαταθήκες του προπονητή μου και στη σκληρή δουλειά πολλών χρόνων και πολλών θυσιών! Αυτό θέλω να το γνωρίζετε όλοι οι αγαπητοί μου φίλοι και συνοδηπόροι αυτού του υπέροχου αθλητικού μου ταξιδιού! Πολυαγαπημένε μου δάσκαλε, προπονητή, αθλητικέ πατέρα και υπέροχε άνθρωπε, Τάκη Λύρα, σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα! Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους που σαν το θελήσουν, θα είμαι πάντοτε συμπαραστάτης τους! Την τεράστια αυτή διάκριση την αφιερώνω στον αξέχαστο αδελφικό μου φίλο και συμπαίκτη Ανδρέα Χαραλάμπους “Μαυρή” που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών το 1987, αλλά και στην αγαπημένου μου σύζηγο Μέρσια για την υπομονή και τη στήριξη στα δύσκολα, αλλά ένδοξα χρόνια της καριέρας μου!

Τις θερμές μου ευχές εκφράζω και προς τις χιλιάδες φίλων που ήταν δίπλα μου στα γήπεδα και με στήριζαν στις προσπάθειέςμου και πλημμυρίζουν από προχθές τη καρδιά μου με συγκίνηση και αγάπη! Ευχαριστίες εκφράζω και σε όλους τους συμπάικτες μου στη Κύπρο και την Ελλάδα που με βοήθησαν να πετύχω τόσα πολλά! Σας ευχαριστώ όλους και σας υπόσχομαι ότι θα προσφέρω στη Καλαθόσφαιρα από οποιαδήποτε θέση, όσο μπορώ!”

Green Bungalow