Ο… τριπλός “γυρολόγος” της ΕΘΑ

4

Η ΕΘΑ ειδικεύεται στην ανακάλυψη και ανάδειξη “No Name” ή “ξοφλημένων” παικτών, οι οποίοι έρχονται από το… πουθενά ή από πτωτική πορεία, παίρνουν την ευκαιρία και μέσα από το κλίμα που υπάρχει, “εκτοξεύουν” τις μετοχές τους. Τέτοια περίπτωση δείχνει και ο Καράμο Τζιαβαρά!

 

Ο Νορβηγός δεν είναι rookie. Οδεύει προς το 28ο έτος της ηλικίας του και ο Πανίκος Κωνσταντίνου έπειτα από εισήγηση του Χάντι Ελ Χατζ τον έφερε στην Έγκωμη. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στο ντέρμπι με την Ομόνοια… Ο έμπειρος φόργουορντ έκανε triple-double με 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με 37 μονάδες στo efficiency, αναγκάζοντας συμπαίκτες και αντιπάλους να… υποκλιθούν στο all around παιχνίδι του.

Πρόκειται για έναν γυρολόγο που ψάχνει την… Ιθάκη του, αλλάζοντας μετά την αποφοίτησή του από το North Carolina Central οκτώ ομάδες, σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά), πριν καταλήξει στην Κύπρο για λογαριασμό της ΕΘΑ. Ο κόουτς Ελ Χαντ τον βλέπει σιγά-σιγά να δείχνει τι μπορεί να κάνει και περιμένει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο επόμενο διάστημα, καθώς ο 28άχρονος άσσος έχει υψηλές προδιαγραφές.