Όλυμπος Αγλαντζιάς: παράδειγμα προς μίμηση στις ακαδημίες

0

Ο Όλυμπος Αγλαντζιάς τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία πολύ ισχυρή ακαδημία καλαθόσφαιρας, η οποία κατάφερε να διαπρέπει στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Με ενεργές τέσσερις αναπτυξιακές ανδρικές ομάδες οι οποίες κατά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, όλες κατέγραψαν εντυπωσιακές πορείες, με αποκορύφωμα τις ομάδες Β2 Ανδρών και Ανδρών Κ16 όπου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στις κατηγορίες τους.

Πέραν όμως των τεσσάρων ομάδων, υπάρχουν και οι ακαδημίες του σωματείου οι οποίες αριθμούν πάνω από εκατό παιδιά.

Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον Γιάννο Παντελίδη, υπεύθυνο ακαδημιών και του αναπτυξιακού προγράμματος του Όλυμπου Αγλαντζιάς, ο οποίος αποτελεί και τον προπονητή της ομάδας παίδων του συλλόγου.

Ο κ. Παντελίδης αναφέρθηκε αρχικά στην Ανδρική ομάδα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β2 Κατηγορίας, εξασφαλίζοντας την άνοδο της στην Β1 Κατηγορία, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο:

«Προπονητής στην ομάδα είναι ο Ευριπίδης Ανδρέου. Ο λόγος δημιουργίας αυτής της ομάδας την περσινή περίοδο, ήταν για να μην χαθούν οι παίκτες οι οποίοι ηλικιακά είχαν ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η ομάδα αυτή πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία και έφθασε δίκαια πιστεύω στην κατάκτηση του τίτλου.

Κατά την ερχόμενη χρονιά, θα αγωνισθεί στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 Κατηγορίας. Από εκεί και πέρα εφόσον κάποια από τα ταλέντα μας προσελκύσουν το ενδιαφέρον ομάδων από ομάδες που αγωνίζονται στην ΟΠΑΠ Basket League, ο Όλυμπος δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Απεναντίας θα είναι κάτι που θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, εφόσον τα δικά μας ταλέντα τύχουν τέτοιου ενδιαφέροντος».

Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην ομάδα των Εφήβων, η οποία διέπρεψε κατά την φετινή περίοδο, τερματίζοντας στην 2ηθέση της Επίλεκτης Κατηγορίας.

«Η ομάδα αυτή απαρτίζεται στο μισό της από παίκτες κάτω των 16 ετών, ενώ το άλλο μισό προέρχεται από την ομάδα που αγωνίστηκε στην Β2 Κατηγορία. Πρόκειται για μια επίσης ταλαντούχα ομάδα που ωστόσο έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή στο τρίτο παιχνίδι κατά την τελική φάση των play off, από τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Κατά την κανονική περίοδο, τερμάτισε στην πρώτη θέση, δεχόμενη μόλις δυο ήττες».

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία που κατέγραψε και η ομάδα παίδων του Όλυμπου Αγλαντζιάς, η οποία σε 28 αγώνες σημείωσε αντίστοιχες νίκες, κατακτώντας αήττητη το πρωτάθλημα.

«Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα ανδρών Κ14. Πέρσι δυστυχώ η ομάδα μας έμεινε εκτός της επίλεκτης κατηγορίας, λόγω τριπλής ισοβαθμίας. Είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο περιφερειακό πρωτάθλημα, καθώς στην τελική φάση, νίκησε την ΑΕΛ.

Το αποτέλεσμα της φετινής πορείας όπου πετύχαμε 28 νίκες σε 28 αγώνες, αποτελεί την πλέον καλύτερη απόδειξη για το ταλέντο που υπάρχει σε αυτήν την ομάδα. Βάσει και του ηλικιακού, είναι ένα τμήμα πάνω στο οποίο εδώ στον Όλυμπο βασίζουμε αρκετά, για ένα καλύτερο αύριο για το σωματείο μας.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα ταλέντο από τις ακαδημίες του Όλυμπου θα φύγει για το εξωτερικό και είναι πολύ πιθανόν να δούμε ακόμα ένα καλαθοσφαιριστή μας να συνεχίζει την καλαθοσφαιρική του πορεία σε χώρα του εξωτερικού. Ωστόσο αυτή η ομάδα, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό και κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο».

Σειρά στην αναφορά, παίρνει η ομάδα Ανδρών Κ14, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Έχασε στην τελική φάση από τον Κεραυνό.

«Υπάρχουν δυο ταλέντα τα οποία θα προωθηθούν στην ομάδα Ανδρών Κ16. Όπως συμβαίνει και στα άλλα τμήματα, έτσι και σε αυτό υπάρχουν αρκετά ταλαντούχα παιδιά για τα οποία θα πρέπει να πω ότι κατά τη χρονιά που πέρασε, όταν βρήκαν το ρυθμό τους, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο με λίγη τύχη θα μπορούσε να έφθανε και στην κατάκτηση του τίτλου».

Η ακαδημία του Όλυμπου Αγλαντζιάς διαθέτει παράλληλα ακαδημίες καλαθοσφαίρισης για παιδάκια ηλικιών Κ12 και Κ10.

«Στα δύο αυτά τμήματα υπάρχουν πάνω από εκατό παιδιά, στα οποία προσπαθούμε να τους καλλιεργήσουμε το ταλέντο όσο πιο προσεκτικά γίνεται. Σε αυτά τα τμήματα θα έλεγα ότι υπάρχει επίσης αρκετό ταλέντο και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Μέσα από αυτό βασίζουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο που να αφορά το σωματείο μας».

Πηγή: basketball.org.cy