ΟΠΑΠ Basket League: Λίγα λόγια για τον πρώτο γύρο

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης κάνει έναν απολογισμό για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της ΟΠΑΠ Basket League με μια… δόση από το ελληνικό Classico.

 

Σήμερα στην επικαιρότητα κυριαρχεί το ελληνικό classicο. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ σε ένα μεγάλο ντέρμπι που η αλήθεια είναι ότι μας έλλειψε πολύ. Σχεδόν δέκα μήνες έχουν να αναμετρηθούν οι δύο «αιώνιοι» και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρώπης.

Επειδή όμως στο CB έχουμε ανθρώπους περισσότερο ειδικούς να αναλύσουν αυτό το ματς, θα ήθελα να ασχοληθώ με τα δικά μας, τα εντός Κύπρου.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της ΟΠΑΠ Basket League ολοκληρώθηκε και σας παραθέτουμε τα συμπεράσματά μας επιγραμματικά:

  1. Ο Κεραυνός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα με τους κορυφαίους Αμερικανούς και Κυπρίους παίκτες. Θα κερδίσουν το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα είναι εύκολο.
  2. Οι ΑΕΚ ΑΠΟΕΛ και ΑΠΟΛΛΩΝ θα είναι οι άλλες τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στις 4 πρώτες θέσεις και θα αγωνιστούν για μια θέση στο τελικό με τo Κεραυνό.
  3. H ΕΝΠ ξεκίνησε καλά αυτή τη σεζόν, αλλά αμφιβάλουμε αν μπορούν να συνεχίσουν έτσι.
  4. Η ΕΘΑ και η Ομόνοια θα προσπαθήσουν να βελτιώθουν, αλλά πιστεύω ότι μαζί με την ΕΝΠ θα παλέψουν για την 5η θέση.
  5. Η ΑΕΛ και o ΑΠΟΠ είναι οι πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος.
  6. Ειλικρινά θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε συναρπαστικά παιχνίδια. H πιο συναρπαστική ομάδα αυτή τη σεζόν μέχρι στιγμής είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝ και τα δύο καλύτερα παιχνίδια της σεζόν ήταν εναντίον του Κεραυνόυ και του ΑΠΟΕΛ χθες.
  7. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους οπαδούς του Κεραυνoύ και της ΕΝΠ για την συνεχή παρουσία τους στα παιχνίδια των ομάδων τους.
  8. Είναι ανάγκη να «αγκαλιάσουν» το κυπριακό μπάσκετ και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων και κατά συνέπεια οι χορηγοί.
  9. Αγαπάμε το μπάσκετ. Προς το παρόν τίποτα άλλο… Θα επανέλθουμε όμως…

Green Bungalow