Π. Γιανναράς στο CB: “Υπάρχει όραμα στην Εθνική Κατάρ”

27

Ο Παναγιώτης Γιανναράς δείχνει να “ριζώνει” στο Κατάρ με την ποιοτική και μεθοδική δουλειά του, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο σαν αουτσάιντερ πέρυσι με την Qatar Club και εδώ και λίγο καιρό είναι Ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, όπου έχει αναλάβει ένα ιδιαίτερο project.

 

Η παλιά φουρνιά που διέπρεψε στα χέρια του Βασίλη Φραγκιά και του Γιώργου Μπιτζάνη, έχει αποχωρήσει και σιγά-σιγά γίνεται προσπάθεια να παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους, με αυτό το μεταβατικό στάδιο να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν και με την καλή δουλειά του Κύπριου προπονητή, όλα προχωρούν ιδανικά και το νερό μπαίνει σιγά-σιγά… στ’ αυλάκι! Ο κόουτς Γιανναράς δέχτηκε… κλήση από το Cyprusbasket.net, κι όπως πάντα, ήταν πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, αναλύοντας την προσπάθεια που γίνεται και το πλάνο στην Εθνική Κατάρ, ενώ παράλληλα έκανε και έναν μίνι απολογισμό της επιτυχημένης του θητείας στην Qatar Club.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

“Μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια στον πάγκο της Qatar Club, θεωρώ πως ο απολογισμός είναι πέρα για πέρα θετικός. Από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα για τα προηγούμενα δέκα χρόνια, φέραμε την ομάδα σταθερά στις τριάδα, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ και κερδίσαμε το Κύπελλο Κατάρ, έχοντας το μικρότερο μπάτζετ στη λίγκα. Δώσαμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να αναδειχθούν και αυτό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Όσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος, έχει ανεβεί αρκετά με τους τρεις ξένους. Όλες πλέον οι ομάδες είναι κοντά και το πρωτάθλημα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Τώρα το επόμενο βήμα είναι όντως πολύ δύσκολο και απαιτητικό για μένα. Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Δεν υπάρχει πλέον κανένας άκου τους παίκτες που την οδήγησαν στο Παγκόσμιο πριν από περίπου δέκα χρόνια. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα από παιδιά 19-23 χρόνων, με εξαίρεση δυο αθλητές 27 χρόνων. Καταλαβαίνετε πως το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το να βάλεις αυτά τα παιδιά σε διαδικασία να αγωνίζονται με Ιαπωνία, Κίνα και Αυστραλία είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ωστόσο στόχος είναι μια νεανική ομάδα με στοιχεία σύγχρονου μπάσκετ. Έχουμε στα πλάνα μας την πρόκριση στους ασιατικούς αγώνες, πρωτίστως και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το παγκόσμιο του 2023, αν όλα πάνε καλά. Υπάρχει απόλυτη στήριξη από την Ομοσπονδία σε αυτή την προσπάθεια και στο όραμα μας και ελπίζω να είμαι εδώ και να το ολοκληρώσουμε”.