Παλαίμαχοι Αχιλλέα Cyprusbasket ή Pn99; Ποιός θα πάρει αυτό το πρωτάθλημα;

0

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη μονομαχία μεταξύ των φιναλίστ του τελικού Pn99 και Παλ. Αχιλλέα Cyprusbasket και την πρώτη πράξη που θα διεξαχθεί στις 19:30 σήμερα στο Κλειστό “Κώστας Παπαέλληνας”. Οι δύο ομάδες είναι και οι 2 τελευταίες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα (πέρυσι η Pn99 και πρόπερσι ο Αχιλλέας). Η σειρά είναι best of three με την πρώτη ομάδα που θα φτάσει στις 2 νίκες να κατακτά και το πρωτάθλημα.

 

Οι δύο ομάδες τερμάτισαν στις 2 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και έκτοτε συνέχισαν μόνο με νίκες μέχρι τον τελικό. Τα δυνατά και αδύνατα σημεία της κάθε ομάδας θα προσπαθήσουμε ν’αναλύσουμε σήμερα ξεκινώντας από την πρωταθλήτρια Pn99. Η αρμάδα του Πέτρου Κονναφή με τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη στο τιμόνι έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια ένα βασικό κορμό με ποιοτικούς παίκτες που αγωνίζονται ολόχρονα μαζί. Το στοιχείο της ομοιογένειας είναι αδιαμφισβήτητα υπέρ των πρωταθλητών αφου οι πλείστοι καλαθοσφαιριστές βρίσκονται χρόνια μαζί και κάθε χρόνο γίνονται από ελάχιστες εώς καθόλου προσθήκες. Φέτος προστέθηκαν 2 καλαθοσφσιριστές για να καλύψουν τα κενά στην φροντ-λάιν, οι Κάκας και Αγρότης. Ο πιο πολυσύνθετος καλαθοσφαιριστής των πρωταθλητών ακουει στο όνομα Στέλιος Φιλίππου και αναμένεται να είναι κομβικός για την εξέλιξη της σειράς. Με εντελώς διαφορετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά έχουμ βοηθήσει αρκετά τους πρωταθλητές να βρεθούν στον τελικό. Η φρόντλαιν του Αχιλλέα έχει ως δεσπόζουσα μορφή τον Δημήτρη Μουκτάρη, ενώ έχει ως back-up τον Νένκοβ που είναι τραυματίας. Παρ’όλες τις απουσίες ο Παναγιώτης Γιαννάς συνεχίζει να βγάζει λαγούς από το καπέλο με τους ρολίστες του να τον δικαιώνουν σε κάθε ευκαιρία.

Ο Αχιλλέας υπερτερεί σίγουρα σε κορμιά αφού ακόμα και στη θέση 1 ο “μακρύς” Σωκράτης Σωκράτους θα έχει ξεκάθαρο mismatch με τους Σάββα και Σιακαλλή. Οι Σερδάρης και Αναστασιάδης είναι οι κινητήριοι μοχλοί στα γκαρντ και θα βρουν απέναντι τους, τους Προκοπίου και Κονναφή με τα συγκεκριμένα match-ups να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σαν έκπληξη αναμένεται ο 5ος που θα επιλέξει ο Γιαννάς αφού δεν υπάρχει καθαρός Power Forward ενώ δε θα προκαλέσει εντύπωση η παρουσία του Γεωργίου στο αρχικό σχήμα.

Οι ρολίστες είναι αυτοί όμως που σε τέτοια ματς κάνουν συνήθως τη διαφορά αφού οι συνήθεις ύποπτοι μαρκάρονται στενά και αλληλοεξουδετερώνονται. Από τη μία ο Αχιλλέας με τους Νεοκλή Θεοχαρίδη, Κωνσταντίνο Θεοχαρίδη, Μίλιαν Κονσταντίνοφ και Γιώργο Γεωργίου σε θέσεις μάχης (χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι έτοιμοι οι Κωνσταντίνου, Νένκοφ ή ο Παπαδόπουλος) συμπληρώνουν αρμονικά το παζλ. Σε όλες τις φετινές αναμετρήσεις ο Γιαννάς βρήκε ένα πρωταγωνιστή από τον πάγκο και αν ο Αχιλλέας κατεβεί πάνοπλος θα έχει 2 ποιοτικότατες επιλογές σε κάθε θέση. Από την άλλη η Pn99 μπορεί να φέρει από τον πάγκο τον Mr.Shak Γιώργο Σιακαλλή προσδίδοντας ηρεμία ως αντίδοτο στο αλέγκρο στυλ του Μιχαλάκη Σάββα, μπορεί να φέρει τον κόουτς Αλέξανδρο Γεωργιάδη στο 4 ή 5, τον Γιάννη Ιωάννου που δίνει λύσεις με το φαρμακερό του τρίποντο αλλά και ίσως τον Αγρότη αν επιλέξει ένα πιο light σχήμα. Να μην ξεχνάμε πως υπάρχει η ήρεμη δύναμη Ζάκου αλλά και ο Τουμάζου που ειδικά πέρυσι έδωσε πάρα πολλές λύσεις στην πορεία για τον τίτλο.

Συνοψίζοντας έχουμε στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ τις 2 κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες, έφτασαν πανάξια μέχρι εδώ έχοντας μόλις μία ήττα σε ολόκληρη τη σεζόν. Ασφαλής πρόβλεψη δε μπορεί να γίνει για τον νικητή όμως η αίσθηση μας είναι πως οι ομάδες είναι τόσο ποιοτικές και τόσο παθιασμένες που η σειρά θα κριθεί σε 3 ματς και θα δούμε ματσάρες όπου ο ΚΑΘΕ καλαθοσφαιριστής από την άκρη του πάγκου μπορεί ν’αποβεί καθοριστικός και απαραίτητος.

Περισσότερα θα πούμε από τη μετάδοση του Live Streaming όπου και θα σας μεταφέρουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κάνει με τον αγώνα.

Αχιλλέας ή Pn99; Αλλάγή στο θρόνο ή back2back; Μείνετε συντονισμένοι…