Πάντζιαρος στο CB: “Κλειδί το πόσο θέλεις ένα πρωτάθλημα”

279

Στα εύκολα και στα δύσκολα… Στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα… Ο Ανδρέας Πάντζιαρος είναι πάντα εκεί για τον αγαπημένο του Αχιλλέα. Πιστός στρατιώτης, αρχηγός και βασικό σημείο αναφοράς, βοηθώντας παράλληλα με την εμπειρία του τα νέα παιδιά να περάσουν στο επόμενο επίπεδο.

 

Το cyprusbasket.net μίλησε με τον έμπειρο άσσο πριν τον πρώτο τελικό της Β1 με τον ΑΠΟΠ και σχολίασε την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Καϊμακλίου και τις πιθανότητες που υπάρχουν.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του:

“Στα ημιτελικά εναντίον του Αχιλλέα Αγρού, έγιναν 2 πολύ δυνατά παιχνίδια. Η ομάδα του Αγρού έχει καλούς παίχτες που είναι έμπειροι σε τέτοια παιχνίδια. Νομίζω η πρόκριση κρίθηκε στο ότι η ομάδα μας ήταν πιο έτοιμη αγωνιστικά και είχε περισσότερες επιλογές στον πάγκο. Αν προσέξει κάποιος και τους πόντους αλλά και τα λεπτά συμμετοχής κάθε παίκτη μας θα δει ότι ήταν αρκετά μοιρασμένα. Τα τελευταία χρόνια στον Αχιλλέα Καϊμακλίου γίνεται πολύ καλή δουλεία σε θέματα ανάπτυξης των ακαδημιών της ομάδας και κάθε χρονιά έχουμε στην πρώτη ομάδα νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Έτσι και φέτος ήρθαν από τα εφηβικά αρκετοί παίχτες που βοηθάνε αρκετά την ομάδα και ακόμη ήρθαν και 2-3 νεαροί αθλητές από άλλες ομάδες που ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια. Οι νεαροί μαθαίνουν από τους πιο έμπειρους και έτσι δημιουργήθηκε ένα αρκετά καλό σύνολο.

Τώρα όσο αφορά τους τελικούς με τον ΑΠΟΠ πιστεύω θα είναι μία ωραία σειρά. Ο ΑΠΟΠ είναι μία πολύ καλή ομάδα, αρκετά δουλεμένη με αρκετές επιλόγες σε παίχτες. Τον αντιμετωπίσαμε ήδη 3 φορές φέτος και ξέρουμε ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα σε ότι αφορά το τρόπο παιχνιδιού μας σε σύγκριση με τα τελευταία μας παιχνίδια εναντίον του ΑΠΟΠ. Αλλά πιστεύω το κλειδί σε αυτά τα παιχνίδια είναι το πόσο θέλει μια ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλουμε στο τέλος να είμαστε εμείς πρωταθλητές για αυτό θα δώσουμε ό,τι έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια για να το καταφέρουμε. Εύχομαι να γίνουν αθλητοπρεπέστατα παιχνίδια, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να τα απολαύσει”.