Πέρασε σαν σίφουνας από το Μπενίν η Ράντες του Γαβριήλ (δηλώσεις)

2970

Η Etoile Sportive du Rades του Λίνου Γαβριήλ έκανε το 3/3 στη φάση των “16” της FIBA Afroleague και προκρίθηκε στην φάση των “8” καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης.

 

Η ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Κύπρου παρόλο που παρατάχθηκε με τις απουσιες του βασικού του ποιντ Γκαρντ La’shard Anderson και του διεθνή Mohamed Abbessi κατάφερε να επιβληθεί στα τρία παιχνίδια επι των αντιπάλων του προσφέροντας και θέαμα στην πόλη Κοτονού στο Μπενίν στη δυτική Αφρική όπου η FIBA αποφάσισε να διεξαχθούν οι αγώνες.

Τα αποτελέσματα των τριών αγώνων ήταν τα εξής:

Rades -Elan Sportif 71-55
Rades -Defenders 96-80
Rades – Tereur 69-52

Η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ επιστρέφει στην Τυνησία όπου το Σάββατο ξεκινάει να αγωνίζεται στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος έναντια στην Etoile Sahel πρώην ομάδα του Γαβριήλ με την οποία κατάκτησε το 2013 το νταμπλ στην Τυνησία και έφτασε μέχρι τους τελικούς του Fiba Αfroleague σαν αουτσάιντερ την επόμενη χρόνια.

Σε δηλώσεις του που μας παραχώρησε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής ανέφερε τα εξής:

“Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι με περίεργες συνθήκες σε μια χώρα που τώρα αναπτύσσεται, αλλά κατάφεραν τα παιδιά να ανταποκριθούν παρόλα τα προβλήματα και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση που ήταν και το ζητούμενο.

Τώρα πλέον με σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και χωρίς κανένα ίχνος υπεροψίας ή υποτίμησης προς τους αντιπάλους θα επικεντρωθούμε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και το απόλυτο πλεονέκτημα μέχρι τέλους. Όσο αφορά το Fiba Afroleague θα ασχοληθούμε ξανά λίγο πριν τις 30 Μαρτίου που είναι η φάση του top 8 αλλά μέχρι τότε έχουμε δρόμο ακόμη.

Υπάρχει πίστη ,καλό κλίμα ,εξαιρετικές συνθήκες και απολαμβάνουμε όλοι τον τρόπο που δουλέυουμε και αγωνιζόμαστε και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την συνέχεια”.