Πουκλ για ΣΕΦ, μεταγραφές και οι παραβάσεις του Ολυμπιακού 

0

Η στήλη Slam Dunk διαβάζει πιο προσεκτικά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας για την άρση του «ερυθρόλευκου» ban, ποια είναι τα μηνύματα στον Παναθηναϊκό, ενώ σας αποκαλύπτει τους διαιτητές για το ντέρμπι αιωνίων.

Minerva
 

* Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι από την πρώτη μέρα ο Ολυμπιακός δεν έλεγε την αλήθεια σε ό,τι αφορά τις οφειλές, διότι μπορεί να πέρασε στο ντούκου η ανακοίνωση για την άρση του ban, αλλά σ’ αυτή γίνεται αναφορά σε παραβάσεις.

* Αξίζει μάλιστα να δείτε τι αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο 32a) και 32d) στον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague Basketball, σύμφωνα με τα οποία είχε επιβληθεί η αρχική τιμωρία και τα οποία δεν αναιρούνται με τη νέα ανακοίνωση.

«Τα εξής θεωρούνται παραβάσεις:

  1. a) Να έχει οικονομικές οφειλές σε πρώην παίκτες, προπονητές και/ή εργαζομένους εντός της ομάδας, να έχει οικονομικές οφειλές άνω των δύο μηνών σε νυν παίκτες, προπονητές και/ή εργαζομένους εντός της ομάδας, και/ή να έχει οφειλές σε άλλες ομάδες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις της Euroleague Basketball, σε Εταιρίες, και/ή σε Αρχές (οικονομικές οφειλές με την έννοια των καθυστερημένων οφειλών και των νομικά δεσμευτικών χρεών)
  2. d) Η αποτυχία να συνεργαστεί σε οποιαδήποτε έρευνα διενεργείται από τις Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εσφαλμένων ή ανεπαρκών εγγράφων ή στοιχείων ή παράλειψης παροχής πληροφοριών ή εγγράφων».

* Τώρα σε ποιον χρώσταγε και πόσα, αν θέλει ας το εξηγήσει ο Ολυμπιακός. Το δεδομένο είναι ότι χρώσταγε. Αν είναι σε νυν παίκτες ή πρώην ή και στους δύο, είναι ένα άλλο ζήτημα.

* Δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα βλέποντας το ματς του Παναθηναϊκού στην Μαδρίτη. Πρώτον, ότι βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της φετινής σεζόν. Ίσως χειρότερη κι από τις τελευταίες εβδομάδες της φετινής εποχής Πεδουλάκη.

* Μία ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς ένταση, χωρίς ενέργεια και με παίκτες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο γήπεδο. Και το ερώτημα είναι αν αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχει ένας που μπορεί να το γυρίσει είναι ο Πιτίνο. Αρκεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να εμπνεύσει τους παίκτες. Μερικοί βέβαια κοιμούνται και ονειρεύονται ότι ο Γιαννακόπουλος τα έχει με τον Πιτίνο και τίθεται και θέμα προπονητή. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Με τον προπονητή δηλαδή με οποίο έχει την καλύτερη σχέση και ανάμεσα τους δεν υπάρχει ούτε συννεφάκι. Φαντασιόπληκτοι κανονικά. Ο εμφύλιος όμως έχει και αυτά… Τους φωτεινούς παντογνώστες. Twitter, αυτή η… μάστιγα!

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA