ΠΡΟΣΟΧΗ να μην χαθεί (και) ο Κάλουμ Γουάτς!

12

Ο Άτλαντας παράγει σημαντικό έργο στις υποδομές του και ήδη έχουν φανεί τα πρώτα αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής, με αποκορύφωμα την ξέφρενη πορεία της ομάδας Κ14 Ανδρών, που κατέκτησε τον παγκύπριο τίτλο, με τον Κάλουμ Γουάτς να κάνει πραγματικά θραύση με την απόδοσή του, δίπλα στα υπόλοιπα ταλαντούχα παιδιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, που αποτελεί σοβαρό κεφάλαιο για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, όμως δυστυχώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να χαθεί!

 

Τα ανάλογα παραδείγματα είναι πάμπολλα, με κορυφαίο αυτό του Έι Τζέι Εντού, ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “τοτέμ” για το μπάσκετ της χώρας, αλλά η υπόθεσή του… σκάλωσε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και τώρα τον χαίρονται οι Φιλιππίνες. Ο Κάλουμ δεν ξέρουμε αν θα εξελιχθεί σε ανάλογη περίπτωση, αλλά πραγματικά έχει φοβερά στοιχεία και το σημαντικότερο είναι πως παρά το μεγάλο του ύψος (ξεπερνάει το 1.95μ), οι προπονητές του δεν “θυσίασαν” την εξέλιξή του βωμό του αποτελέσματος, βάζοντάς τον ψηλό, αλλά εξ’ αρχής τον “κατέβασαν” στην περιφέρεια και πλέον μιλάμε για έναν πολλά υποσχόμενο γκαρντ / φόργουορντ, με προδιαγραφές για μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Τι συμβαίνει, όμως, και δεν συμμετέχει στην Εθνική Ομάδα Κ16 Ανδρών της Κύπρου, όπου θα είχε σίγουρα και πρωταγωνιστικό ρόλο; Η βρετανική του καταγωγή φαντάζει… απροσπέλαστη μέχρι στιγμής και ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτό να πάρει στα χέρια του το κυπριακό διαβατήριο, που θα “έλυνε” τα χέρια των ομοσπονδιακών τεχνικών και θα πρόσφερε potential και στην Εθνική Ανδρών σε μια πενταετία. Ο γεννημένος το 2004 αθλητής, σύμφωνα με τη γραφειοκρατία και την έλλειψη δράσης από τους αρμόδιους για να βρεθεί “παραθυράκι”, θα Κυπροποιηθεί στα 18 του χρόνια. Μέχρι τότε δεν θα μπορεί να παίζει στις Εθνικές Ομάδες κι ως εκ τούτου κινδυνεύει να χαθεί για την Κύπρο.

Το ταλέντο του δεν περνάει απαρατήρητο, κι όπως ο Εντού “αρπάχτηκε” από τις Φιλιππίνες που ναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του, έτσι και ο Γουάτς, πιθανότατα μέχρι να περάσουν όλα αυτά τα χρόνια για να λογαριάζεται Κύπριος, θα έχει αρχίζει να παίζει στις Εθνικές Ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη έχουν αρχίσει να παρακολουθούν την εξέλιξή του, έστω και διακριτικά προς το παρόν.

Όσο θα μεγαλώνει, θα ψηλώνει και θα γίνεται καλύτερος, θα γίνεται όλο και πιο μεγάλος στόχος και αν η ΚΟΚ δεν πιέσει έντομα την Πολιτεία για να βρεθεί κάποια λύση, τότε θα ξαναδούμε το… ίδιο έργο. Κι ως γνωστόν, η κυπριακή καλαθόσφαιρα δεν έχει την… πολυτέλεια να χάνει μέσα από τα χέρια της ψηλά, ταλαντούχα παιδιά με σωματικά προσόντα και προοπτική.