“Αχώριστοι” και στις ΗΠΑ Χειμώνας-Παπαλουκάς!

27

Οι Κύπριοι αθλητές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τις ΗΠΑ για να μπορέσουν να συνδυάσουν σπουδές με καλαθοσφαίριση, κι αυτή η διαδικασία φέρνει πολλά οφέλη στην εξέλιξή τους τόσο σαν αθλητές, όσο και σαν μελλοντικά μέλη της κοινωνίας. Το δρόμο αυτό έχει πάρει και ο Ανδρέας Χειμώνας, ο οποίος επέλεξε το… δύσκολο μονοπάτι και δικαιώνεται!

 

O ταλαντούχος γκαρντ πέτυχε σημαντικά πράγματα μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα του Ολύμπου Αγλαντζιάς, θέλησε έπειτα και από σωστή έρευνα της οικογένειας και των προπονητών του να περάσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, επιλέγοντας να προετοιμαστεί στο “Hoosac prep school” της Νέας Υόρκης, με το οποίο συμμετείχε σε δυνατές λίγκες και συνέλεξε αρκετές εμπειρίες, μπαίνοντας παράλληλα στο… κλίμα του κολεγιακού μπάσκετ. Συμμετέχοντας στην Nepsac League, είχε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ανά αγώνα, με season high 35 πόντους!

Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα και κατάφερε να πάρει υποτροφία από το Wooster, με το οποίο θα αγωνιστεί στην 3η κατηγορία του NCAA και θα έχει συμπαίκτη τον αδερφικό του φίλο, Δημήτρη Παπαλουκά, με τον οποίο αναδείχτηκαν μαζί μέσω του Ολύμπου!

Η ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook για να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του: