“Μήτσο” είσαι… ένας από εμάς!

0

Ο Νίκος Βαγγέλης αρθρογραφεί για την παρουσία του απόλυτου legend Δημήτρη Διαμαντίδη στο 2on2 Basketball by Stoiximan, που έφερε… αύρα άλλου επιπέδου στην κυπριακή καλαθόσφαιρα. Ποια ήταν τα “κέρδη” και τι εντυπώσεις μας άφησε ο 3D;

 

Το 2on2 Basketball by Stoiximan έριξε την αυλαία του πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, όμως ο απόηχος ακόμα δεν έχει κοπάσει και σίγουρα αυτό μόνο καλό κάνει στο… βασανισμένο από τα δεινά των προηγούμενων χρόνων κυπριακό μπάσκετ, που είχε την τύχη να “γευτεί” τη… λάμψη του Δημήτρη Διαμαντίδη! Η φήμη του “καλού παιδιού” που τον συνοδεύει εδώ και χρόνια μετουσιώθηκε και στην πράξη. Πραγματικά είδαμε έναν σταρ, ο οποίος αντιδρά και φέρεται σαν γήινος, κανονικός άνθρωπος. Χωρίς έπαρση και ναρκισισμό.

Αλήθεια, πόση υπομονή έχει αυτός ο άνθρωπος; Πόσες ώρες υπέγραφε αυτόγραφα και έβγαζε φωτογραφίες στο περίπτερο του Stoiximan, στο γήπεδο και σε όσα μέρη βρέθηκε. Τόσο απλός, τόσο καταδεκτικός. Τόσο ανθρώπινος. Προσωπικά, θεωρώ ευλογία το ότι είχα την τύχη να κάτσω μαζί του στον ίδιο καναπέ για αρκετά λεπτά και να μιλήσω μόνο για μπάσκετ, με τις απόψεις του και τις ιδέες του να αποτελούν το μεγαλύτερο “κειμήλιο”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πραγματικά… ένας από εμάς κι αυτό τον βοήθησε πολύ στην καριέρα του, καθώς ουδέποτε φέρθηκε σαν “είδωλο” και πάντα αποτελούσε πιστό στρατιώτη του Παναθηναϊκό, “ρουφώντας” σαν σφουγγάρι τα διδάγματα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που σε συνδυασμό με την προσαρμοστικότητα και τις ικανότητες του ίδιου, τον έκαναν “αθάνατο” στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όσα χρόνια κι αν περάσουν ο “Βάλτο Αγόρι μου” θα βρίσκεται στις καρδιές των μπασκετικών Ελλάδας και Κύπρου, με την εικόνα του… σκυμμένου κεφαλιού να τον συνοδεύει μετά από κάθε του προσπάθεια.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον καλό φίλο από τα… παλιά και συνοδοιπόρο μας τους τελευταίους μήνες, Δημήτρη Κοντό, ο οποίος είχε καταλυτική συμβολή στην κάθοδο του Διαμαντίδη και μας βοήθησε πολύ και στη διεξαγωγή με την παρουσία του.

ΥΓ2: Η Ελεάννα Χριστινάκη… βούρκωσε από συγκίνηση και την υπέροχη κίνηση του “Μήτσου” να της κάνει ευχή και αφιέρωση για την ανάρρωσή της!