Ραζής: “Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και γίναμε ομάδα”

0

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Χριστόφορος Ραζής μίλησαν εκ μέρους της κρητικής ομάδας.

 

Το Ρέθυμνο με τρομερή αντεπίθεση στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές της περσινής σεζόν, κατάφερε να μείνει στην Basket League.

Δείτε όσα είπαν προπονητής και αρχηγός της ομάδας…

Για το πρώτο επίσημο ματς μίλησε ο προπονητής, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος τόνισε πως η διεκδίκηση της νίκης θα πρέπει να τη χαρακτηρίζει στα εντός και τα εκτός έδρας παιχνίδια. «Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς αυτής που δε θα νιώθεις ποτέ έτοιμος, πιστεύοντας πάντα ότι μπορείς το κάτι παραπάνω. Η εικόνα που έχουμε αποκτήσει, με βάση και τα πιο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια μας, δείχνει ότι είμαστε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Προφανώς και δεν πάμε στη Λήμνο για να δώσουμε το «παρών». Η διεκδίκηση της νίκης είναι ένα στοιχείο που θέλουμε να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά μας είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Η συγκεκριμένη έδρα που το μπάσκετ αποτελεί γιορτή έχει έναν παλμό που σαφώς δεν πρέπει να μας παρασύρει.
Η Λήμνος είναι μία ομάδα που αμύνεται ιδιαίτερα επιθετικά και επιδιώκει τις σκληρές επαφές, στο όριο του φάουλ. Επιθετικά οι low post καταστάσεις και η μακρινή εκτέλεση είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της. Εμείς πρέπει να μείνουμε στο παιχνίδι μας, με ασφαλείς και ορθολογικές κατοχές απέναντι στην αμυντική σκληρότητα και επιθετικότητα της Λήμνου και να απομονωθούμε πνευματικά και ψυχικά από τον ρυθμό μιας δυνατής έδρας».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο αρχηγός, Χριστόφορος Ραζής, ο οποίος υπογράμμισε: «Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και γίναμε ομάδα. Από τα φιλικά ματς τα καινούρια παιδιά, που μπήκαν, πήραν μία πρώτη γεύση για το τι θα συναντήσουν και δείξαμε πως είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα.
Είναι μία δύσκολη έδρα, με τον Ήφαιστο να έχει δείξει από πέρυσι πως στη Λήμνο είναι πολύ δυνατός. Θα είναι γεμάτο το γήπεδο, αλλά αν είμαστε συνεπείς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και εφαρμόσουμε το πλάνο των προπονητών θα φύγουμε με το “διπλό”».

Star Balm
Green Bungalow