Ρόι Τάρπλεϊ και Ολυμπιακός: Όταν ο «ξανθός» τα… έπαιξε!

0

Κάποτε τον είχα αποκαλέσει… καπετάν φασαρία και όχι βέβαια άδικα!

 

Για το Ρόι Τάρπλεϊ ο λόγος, που σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, μετακόμισε στα επουράνια και ας ελπίσουμε, ότι εκεί πάνω που βρίσκεται τώρα, θα… τρελαίνει τους Αγγέλους, μόνο με τη μπάλα στα χέρια και όχι με τις άλλες, που έκανε εδώ στα επίγεια!

Βέβαια, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενέκρινε την απόκτηση του και ο Σωκράτης Κόκκαλης, άλλο που δεν… ήθελε να έφερνε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη στο λιμάνι (αφού ως γνωστόν, είχε ήδη αγωνισθεί στον Άρη), ήξεραν και οι δυο τι θα είχαν να… αντιμετωπίσουν!

Δεν ήταν βέβαια, μια και δυο οι φορές που ο Γιάννης Ιωαννίδης, τα… είχε πάρει με τα καμώματα του Ρόι, αλλά η κορύφωση, ήλθε στο Τελ-Αβίβ, τότε που ο Ολυμπιακός πήγε εκεί (1994) σαν το μεγάλο φαβορί, για να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης…

Τότε, τσακώθηκε με τον Παπαδάκη και ενώ στη συνέχεια… χάθηκε από το ξενοδοχείο, μέχρι που τελικά τον… ανακάλυψε ο Γιάννης Ιωαννίδης (Ο Ολλανδός, που ήταν ο βοηθός του ξανθού)!

Περιττό βέβαια να πει κανείς, όταν αν έπιανε κανείς τον ξανθό από τη… μύτη, το Τελ-Αβίβ θα γινόταν… οικόπεδο, εκτός αν την έκλεισε ο ίδιος, γιατί όταν βρέθηκε απέναντι του ο Τάρπλεϊ… μύριζε ποτό!

Star Balm
Green Bungalow