Σαν σήμερα: Η Εθνική μας έγραφε έπος στην Ελβετία!

0

8 Σεπτεμβρίου 2016 και η Εθνική μας ομάδα, είχε μεταβεί στην Ελβετία και συγκεκριμένα, στο Φρίμπουργκ, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου για την προκριματική φάση του τότε Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

Το κλίμα, ήταν πάρα πολύ καλό στην ομάδα, την οποία προπονούσε τότε, ο Παναγιώτης Γιανναράς και αυτό το κλίμα, ήταν το υπόβαθρο αισιοδοξίας, ακόμα και για νίκη μέσα στην έδρα των Ελβετών, μια νίκη που η Εθνική μας, την έψαχνε για οκτώ ολάκερα χρόνια, σε τέτοιου επιπέδου, παιχνίδι!
Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας, ακολουθούσε από κοντά τους γηπεδούχους, που ωστόσο είχαν τον πάουερ-φόργουοντ, Ντέιβιντ Ράμσαϊρ να είναι ασταμάτητος (σταμάτησε στους 22 πόντους)…

Όταν το χρονόμετρο έδειξε το 24`48“ οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 53-42 και λίγο μετά, με τρίποντο του Ιάκωβου Παντελή, η διαφορά έπεσε στους 8 )53-45) και κάπου εκεί, ξεκινούσε η αντεπίθεση!
Στο 30`, το σκορ έγινε 60-56, αλλά οι διεθνείς μας συνέχισαν την αντεπίθεση και στην 4η περίοδο, για να φθάσουμε τελικά στην πολυπόθητη νίκη, με 76-80, που πανηγυρίστηκε έξαλλα μέσα στην έδρα των Ελβετών!

8 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία, με οκτώ χρόνια… ανομβρίας να τελειώνουν!
Ο υπογράφων, ήταν παρών σε εκείνο το παιχνίδι απ` όπου και η μνημειώδης φωτογραφία, όπου φαίνεται το σκορ νίκης για την ομάδα μας!
Να θυμίσουμε και τους πόντους της ομάδας μας, στο αξέχαστο εκείνο παιχνίδι:

Λοϊζίδης 2, Κιγκ 21, Μιχαήλ, Τρισόκας 1, Κοιλαράς, Σιζόπουλος 12 (3), Κορωνίδης 5 (1), Παντούρης 12 (2), Θεοχαρίδης, Ραζής, Παντελή 16 (4), Στυλιανού 11 (2).

 

Του Μάριου Πολυδώρου

Star Balm
Green Bungalow