Σαρίκας στο CB: “Ενθουσιασμός και προσμονή για το Eurobasket Summer League”

0

Στο δυνατό και εξαιρετικά ανταγωνιστική Summer League του Εurobasket θα βρεθεί ο άμεσος συνεργάτης του Μίκαελ Κόχ στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, Σαρίκας Δημήτρης.

 

Ο Ελλαδίτης προπονητής, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τον Γερμανό τεχνικό στο έργο του τη σεζόν που μας πέρασε, και κατά το παρελθόν διαθέτει σημαντικές παραστάσεις από την Αυστρία και την Ελλάδα, θα κοουτσάρει στο Summer League του Eurobasket στο Las Vegas ως Head Coach, στη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο διάστημα 4-14 Ιουλίου, λαμβάνοντας μάλιστα μέρος σε δύο διαφορετικές περιόδου. Το ESL Summer League Θεωρείται ένα από τα τρία πιο μεγάλα Summer League στον κόσμο.

Ο Δημήτρης Σαρίκας μίλησε στο Cyprusbasket.net για τη σημαντική εμπειρία-πρόκληση για τον ίδιο που βρίσκεται προ των πυλών: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνω το υπερατλαντικό ταξίδι. Αποτελεί μεγάλη τιμή να έχω την ευκαιρία να δίνω το παρών στο Summer League του Eurobasket και ταυτόχρονα να κοουτσάρω εκεί. Eίναι ένα μέρος όπου οι προπονητές πηγαίνουν να τσεκάρουν την αγορά για το recruiting τους, οι ατζέντηδες να εμπλουτίσουν της λίστες τους και μερικοί από τους καλύτερους παίκτες που κυκλοφορούν να πάρουν exposure και να κερδίσουν ένα συμβόλαιο. Στο Vegas θα είναι όλος ο μπασκετικός κόσμος, στο ESL θα έχουμε προπονητές απ’ όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα εκεί θα βρω και δύο άλλους Ελλαδίτες προπονητές: τον Γιώργο Μπιτζάνη που πέρασε από Κύπρο παλαιότερα και τον Αντώνη Δούκα. Θα παρευρεθώ στο ΝΒΑ Summer League αλλά και σε άλλα μικρότερα. Θεωρώ ότι μόνο να κερδίσω εχω από αυτή την εμπειρία. Ειμαι πολύ ενθουσιασμένος και προσμονώ την στιγμή αυτή”.