Στο αντρικό της ΑΕΚ ο… δικός μας Φίλιππος Τίγκας!

4627

Η εξέλιξη του Φίλιππου Τίγκα στην Ελλάδα είναι ραγδαία και το cyprusbasket έχει σταθεί στις υψηλές επιδόσεις του διεθνούς Κύπριου πλέι μέικερ στους αγώνες του εφηβικού του “δικεφάλου”. Αυτή τη φορά ήταν η ώρα να πάρει χρόνο και στο αντρικό τμήμα, έστω κι αν το παιχνίδι ήταν… περίπατος.

 

Η ΑΕΚ Αθηνών αντιμετώπισε το Μαρούσι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 100-39 και οι απουσίες των διεθνών Λαρεντζάκη, Ματσιούλις, Μέις, καθώς και των τραυματιών Γιαννόπουλου, Ξανθόπουλου, Καββαδά, έδωσαν την ευκαιρία στον Λούκα Μπάνκι να ανεβάσει και δύο έφηβους. Ο ένας ήταν ο Σπύρογλου, κι ο άλλος ο… δικός μας Φίλιππος Τίγκας. Παρότι είχε απέναντί του άντρες που παίζουν στην Α2 και συμπαίκτες παίκτες επιπέδου Basketball Champions League, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Μέσα Γειτονιάς και του Απόλλωνα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και σημείωσε 9 πόντους με αξιόλογη παρουσία.

Α μη τι άλλο, ο ταλαντούχος παίκτης στα 16 προς 17 του χρόνια, στέκεται επάξια σε ένα απαιτητικό επίπεδο και στα χέρια του Νίκου Χατζή βελτιώνεται διαρκώς και κάνει βήματα προς τα εμπρός. Για την ιστορία, αρχισκόρερ της ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Τσαλμπούρης με 24 πόντους και τον ακολούθησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 17 πόντους.