Στον αστερισμό του Αλτίνη!

0

Η γενιά των γεννηθέντων το 2000 δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες επιτυχίες, όμως θα τροφοδοτήσει το ελληνικό μπάσκετ με ορισμένα σπουδαία ταλέντα, όπως ο Κώστας Αλτίνης!

 

Ο 17χρονος παίκτης έχει ύψος 1.95μ και μπορεί να καλύψει με την ίδια ευχέρεια τόσο τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, όσο και εκείνη του σμολ φόργουορντ.

Πέρυσι, έκανε το αποφασιστικό βήμα για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μετακομίζοντας στα Carnegie Schools Riverside, όπου έκανε πράγματα και θαύματα, έχοντας κατά μέσο όρο 17.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 2.8 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Πρόκειται για έναν τρομερό σουτέρ τριών πόντων, ο οποίος παράλληλα γίνεται… πιστός στρατιώτης όποτε το επιτάσσουν οι συνθήκες του παιχνιδιού, μαρκάροντας όλους τους παίκτες της αντίπαληξς πεντάδας, πέραν των σέντερ.
Φέτος, πήρε σε ένα ακόμη καλύτερο σχολείο στις ΗΠΑ και μέσω της Victory Christian Academy, με την οποία μετρά 14 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2.3 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα, κερδίζοντας την καταξίωσή του απέναντι σε μελλοντικά αστέρια του παγκοσμίου μπάσκετ.

Κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του θυμίζουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη, κι αυτό έχει επισημανθεί ήδη από συμπαίκτες και αντιπάλους. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως διαθέτει τρομερές προοπτικές εξέλιξης.

Ο Αλτίνης είναι γέννημα-θρέμμα της Κοζάνης και ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Λασσανή Κοζανης, απ’ όπου μετακόμισε στους συμπολίτες Διόσκουρους, όπου έπαιξε ως παίδας και στο αντρικό. Κάπου εκεί ήρθε και το μεγάλο άλμα για τον Άρη, με τον οποίο έκανε μεγάλα πράγματα.

Πριν δύο χρόνια ήταν αρχισκόρερ και κορυφαίος παίκτης του “αυτοκράτορα”, όντας στην καλύτερη πεντάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Από το 2014 αποτελεί σημαντικό στέλεχος των εθνικών ομάδων και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα εθνική εφήβων, ιδίως μετά τις μεγάλες εμφανίσεις του και τη διαρκή εξέλιξη που δείχνει με την παρουσία του στις ΗΠΑ.

Star Balm
Green Bungalow