Στρατιώτης της Εθνικής ο Ταϊρέλ Μπιγκς

0

Η Εθνική Κύπρου έχει μεγάλο μειονέκτημα στους ψηλούς σε σχέση με τις άλλες ομάδες, καθώς οι νεαροί παίκτες έχουν καλά στοιχεία, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν παίκτες διεθνούς κλάσης οπως είχαν οι Αυστριακοί και οι Βρετανοί. Ωστόσο, κάποιοι υπερέβαλαν εαυτόν και σε αυτούς είναι και ο Ταϊρέλ Μπιγκς, ο οποίος έκανε τη διαφορά και στα δύο παιχνίδια.

Παρότι undersized, δεν δίστασε να τα βάλει με ψηλότερους και δυνατότερους αντιπάλους, εκμεταλλευόμενος την καλή του τεχνική κατάρτιση και βοήθησε σημαντικά. Κόντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε 16 πόντους με 3/3 ελεύθερες βολές, 5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4 ριμπάουντ, ενώ στην αναμέτρηση με την Αυστρία είχε 14 πόντους με 7/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ και μοναδικό του ψεγάδι τα 0/6 τρίποντα. Απορίας άξιο το γεγονός πως παρά την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός και την τρόπο που έχει να πηγαίνει στις επαφές, οι διαιτητές δεν του έδωσαν ούτε μια φορά την ευκαιρία να εκτελέσει βολές στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ο Μπιγκς είναι στρατιώτης της Εθνικής. Όποτε κληθεί είναι εκεί και προσφέρει ποιότητα. Μπορεί να μην είναι παίκτης επιπέδου Euroleague που θα αλλάξει τις ισορροπίες, όμως η παρουσία είναι πολύ σημαντική και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το κομμάτι “Εθνική Ομάδα”. Δεν είναι απλά ένας Αμερικάνος που πήρε κυπριακό διαβατήριο. Είναι πλέον Κύπριος, έχοντας παντρευτεί τη διεθνή γκαρντ, Σόνια Παπαδοπούλου, και κάνοντας και παιδιά μαζί της. Νιώθει καλά εδώ και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

LEAVE A REPLY