Τα… ιδιαίτερα του Λείβα σε Ουίλις

0

Μολονότι βρισκόμαστε ακόμα στην pre-season, κάποια πρώτα συμπεράσματα έχουν αρχίσει να βγαίνουν, έστω και αρκετά πρώιμα, με τον Ντάραλ Ουίλις να αφήνει σπουδαίες εντυπώσεις στο τουρνουά του Στροβόλου.

 

Έχοντας παρακολουθήσει την κολεγιακή καριέρα του νεαρού παίκτη, έχουμε προσωπική άποψη και μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ούτε τα… μισά απ’ όσα έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει. Όντας μέλος του εξαιρετικού προγράμματος του Wichita, ο δυναμικός φόργουορντ / σέντερ έβαλε σωστές βάσεις στο κολέγιο και δείχνει ότι θα κάνει σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα.

Τα αθλητικά προσόντα και η δύναμη με την οποία μπαίνει σε κάθε φάση, αποτελούν σήμα-κατατεθέν του νέου αποκτήματος του Χριστόφορου Λειβαδιώτη. Ο τεχνικός του Κεραυνού δεν μας έχει συνηθίσει να φέρνει στον Στρόβολο rookies, χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφάσισε να το ρισκάρει και πιθανότατα θα δικαιωθεί.

Η μετάβαση στο στυλ που παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη και ο Λείβας όλο αυτό το διάστημα κάνει… ιδιαίτερα στον Αμερικανό, μαζί με τους συνεργάτες του και τους πιο έμπειρους παίκτες του για να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει βήμα μετά από προσποίηση, ή που ακόμα δεν έχει βρει το σουτ του από μέση και μακρινή απόσταση, το οποίο το “έχει” σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, αυτά θα έρθουν σίγουρα με τον καιρό και στο απερχόμενο τουρνουά ξεδίπλωσε αρκετές πτυχές του ταλέντου του.

Σε τρία παιχνίδια απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους όπως η Πετρολίνα ΑΕΚ, ο Προμηθέας Πατρών και η Κύμη, ήταν άκρως αποτελεσματικός, έχοντας κατά μέσο όρο 15,5 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Κι ακόμα είναι η αρχή. Η ενέργειά του και τα εντυπωσιακά καρφώματα ξεσήκωσαν τον κόσμο. Έχει πολλα να βελτιώσει, αλλά σίγουρα η πρώτη ύλη είναι καλή.

*Εξαιρετική περίπτωση δείχνει και ο Τζόσουα Χάγκινς, με τον οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς σύντομα…