Τεράστιο βάθος και ποιότητα ο Κεραυνός; Ή αποκαρδιωτικός ο ΑΠΟΕΛ; Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις…

0

Το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Κεραυνού ολοκληρώθηκε με τους νταμπλούχους να επικρατούν με 56-76 μέσα στο Λευκόθεο συνεχίζοντας το αήττητο τους σερί ενώ οι γαλαζοκίτρινοι βυθίστηκαν στο 7-7 και αναμένεται να παλέψουν με την ΕΝΠ για την προνομιούχο τετράδα αφού λογικά οι άλλες 3 θέσεις θα καταληφθούν από Κεραυνό, ΑΕΚ και Απόλλωνα.

 

Θα μπορούσε κάποιος να πει παρακολουθώντας τη χθεσινή αναμέτρηση πως ο Κεραυνός ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μέτριος -σε σχέση με τα όσα μας έχει συνηθίσει- ενώ κομβικοί του καλαθοσφαιριστές ήταν σκιά του καλού τους εαυτού. Όταν σ’ένα εκτός έδρας ντέρμπι οι ερυθροκίτρινοι έχοντας τους Γκραντ, Ρόρι και Στυλιανού να έχουν μαζί εντός πεδιάς 3/25(!!!) σουτ κερδίζουν με +20π διαφορά (έχοντας και σαν κλειδί την άμυνα για να είμαστε δίκαιοι) αυτό ίσως καταδεικνύει και την ποιοτική διαφορά αλλά και το βάθος του πάγκου.

Από την άλλη όπως αναφέραμε και στον τίτλο το κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις και κάθε αγώνας μπορεί να διαβαστεί διαφορετικά. Όση ποιότητα και βάθος και αν διαθέτει ο Κεραυνός, δε νοείται σε βράδυ που έχει σε τόσο κακό φεγγάρι τόσα ατού του, σουτάρει με 40% μόλις στο δίποντο και 37% στη δύναμη πυρός του τρίποντο, κατεβάζοντας την παραγωγικότητα του στους 76 πόντους να χάνεις με 20. Οι 56 πόντοι ενεργητικό είναι από μόνοι τους πρόβλημα ενώ ακόμα και σε βάθος χρόνου δε φαίνεται να είναι σε θέση να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την τιμητική 4η θέση. Έχει χάσει με κάτω τα χέρια από Κεραυνό (2 φορές 100-63, 76-56), 2 φορές από ΑΕΚ (87-77 και 80-56), ενώ από τα θεωρητικά ντέρμπι κέρδισε μόνο τον Απόλλωνα εντός.

Παρά τις αλλαγές των ξένων δε φαίνεται να υπάρχει εμφανής διαφορά σε μια χρονιά που φαίνεται να θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα στους γαλαζοκίτρινους.

Από την άλλη ο Κεραυνός θα πρέπει να ξαναβάλει στην εξίσωση τους Γκραντ και -κυρίως- Ρόρι που φαίνεται να περνά ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αφού και η ΑΕΚ δείχνει να κερδίζει έδαφος παιχνίδι με παιχνίδι και να ρολάρει στην κρίσιμη αυτή καμπή.

Οι μάχες τώρα αρχίζουν, κάθε λάθος μετρά. Ταμείο γίνεται στο τέλος όμως το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος δεν εξυπηρετεί κανέναν (ή σχεδόν κανέναν;) και πρέπει να απασχολήσει έντονα τους εμπλεκόμενους φορείς.