Θεούλης ο προπονητής των Αργεντίνων Σέρχιο Ερνάντεθ: «Για να παίξουμε με τις ΗΠΑ, πρέπει να νικήσουν τη Γαλλία»! (vid)

0

Όρεξη για αστεία είχε ο Σέρχιο Ερνάντεθ στη Συνέντευξη Τύπου, μετά την πρόκριση της Αργεντινής στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Ο προπονητής της Αργεντινής είπε αρχικά: «Ξέραμε πως η Σερβία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και δύσκολη για εμάς, γιατί είναι πιο “ψηλή”. Μιλήσαμε πολύ για το παιχνίδι. Το μυστικό πιστεύω πως ήταν ότι είμαστε πολύ καλή αμυντική ομάδα. Ξέραμε πως σκοράρουν γύρω σοτυς 90 πόντους και δεν θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το inside game τους. Αν θέλαμε να νικήσουμε, θα έπρεπε να σκοράουμε 95-100 πόντους. Όλη την ώρα οι προπονητές μιλάνε για άμυνα, αλλά πρέπει να σκοράρεις κιόλας αν θέλεις να νικήσεις. Μερικές φορές χάνουμε από μεγάλες ομάδες, γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς. Αν με ρωτάτε γιατί νικήσαμε, ήταν εξαιτίας της επίθεσης και όχι της άμυνας».

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει σχολίασε: «Καταρχάς, οι ΗΠΑ πρέπει να νικήσουν τη Γαλλία. Ίσως να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία! (γέλια) Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές ομάδες, τρέχουν στο παρκέ, έχουν καλούς σουτέρ, παίζουν καλή άμυνα. Ξέρουμε πως δεν είμαστε μεγάλη και αθλητική ομάδα, άρα πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα, να προετοιμάσουμε την στρατηγική μας. Οι παίκτες μου έχουν έξυπνο χαρακτήρα, αλλά όχι όπως οι άλλες ομάδες. Είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Θέλουμε πολύ να νικήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε τρέχοντας στο παρκέ, πηδώντας ψηλά, γιατί δεν έχουμε ψηλούς και αθλητικούς παίκτες. Πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα. Έχουμε και τον Καμπάτσο (γέλια)».