Το 5ο φάουλ της Πάγκαλος, η αστοχία στις βολές και το μαρκάρισμα της Έιβερι

0

Η Ανόρθωση αναμετρήθηκε με τον Κεραυνό για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μέρες με την ομάδα του Χρίστου Στυλιανίδη να παίρνει τη ρεβάνς και το εισιτήριο της ημιτελικής φάσης από τις κυανόλευκες.

 

Το γεγονός ότι οι κυανόλευκες του Άριστου Αρίστου και της Δωρίνας Ιωαννίδου κέρδισαν το 1 από τα 2 παιχνίδια και διεκδίκησαν τη νίκη στο άλλο για 37’ περίπου λεπτά καταδεικνύει το γεγονός πως… κάτι καλό χτίζεται στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης.

Με μια πιο ξεκάθαρη ματιά μπορούμε να πούμε πως παρά το γεγονός ότι ο Κεραυνός επιστρατεύοντας την εμπειρία του και την… ΕΞΩΓΗΙΝΗ Νίκι Έιβερι πήρε τελικά την πρόκριση, οι κυανόλευκες έμοιαζαν να έχουν πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι τους.

Η ομάδα της Αμμοχώστου υπερίσχυσε στα ριμπάουντ, ενώ ή αναλογία ασίστ-λαθών ήταν περίπου η ίδια για τις 2 ομάδες. Η πλάστιγγα έγειρε προς Στρόβολο μεριά από την στιγμή που η Ανόρθωση εκτελούσε με 25% στο τρίποντο (4/16) ενώ η Έιβερι μόνη της 80% (το εξωπραγματικό 8/10) όμως το μεγαλύτερο αγκάθι για τις παίκτριες του Φοίνικα ήταν η γραμμή της φιλανθρωπίας.

Σε ντέρμπι που κρίνεται στις λεπτομέρειες οι ελεύθερες βολές είναι καθοριστικός παράγοντας με την αρμάδα του Στυλιανίδη να αστοχεί μόλις σε 5 (12/17 70%) ενώ οι Αμμοχωστιανές πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων 16(!!!) (16/32 50%) με τις 10 μάλιστα εξ’αυτών να χάνονται δια χειρός Nike McClure (4/14).

Η αποβολή επίσης με 5ο φάουλ της Μαρίσσας Πάγκαλος αποσυντόνισε τελείως την Ανόρθωση αφού δεν υπάρχει άλλη παίκτρια στο ρόστερ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η αριστερόχειρας εκρηκτική γκαρντ είναι τα πόδια και το μυαλό των κυανολεύκων, αλλάζει από μόνη της το τέμπο του αγώνα ενώ το court vision και η ορμητικότητα της είναι καταλυτική στο στιλ παιχνιδιού της Ανόρθωσης.

Το γεγονός αυτό σε συνδοιασμό με το ότι το τεχνικό τιμ της Ανόρθωσης δε βρήκε το αντίδοτο στην ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Niki Avery ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οι ντριμπλούχες πήραν την σπουδαία νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά.

Green Bungalow