Το ακατάρριπτο ρεκόρ της ΑΕΛ!

165

Οι τελικοί της Α’ Κατηγορίας Ανδρών ξεκίνησαν και πρόσφατα μνημονεύσαμε το εντυπωσιακό ρεκόρ της Πετρολίνα ΑΕΚ, η οποία θα είναι φιναλίστ για 7η συνεχόμενη χρονιά, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά. Δεύτερη στη συγκεκριμένη λίστα, είναι η ΑΕΛ, η οποία κατέχει κι ένα άλλο εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς στο διάστημα 2003 έως 2007 μέτρησε 5 συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικούς και κέρδισε ισάριθμα τρόπαια, γεγονός πραγματικά μοναδικό.

Blue Island
 

Η “βασίλισσα” κατέχει, εξάλλου, και τα περισσότερα πρωταθλήματα, 13 στον αριθμό, τα οποία κατέκτησε σε διαφορετικές χρονικές περιόδου, γεγονός που μαρτυρά τη διαχρονική της αξία. Εκείνη η ομάδα της εποχής που είπαμε ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και πέραν του ευρωπαϊκού της τίτλου, σάρωσε τα πάντα στο διάβα της στην Κύπρο, κόντρα σε σπουδαίες δυνάμεις της εποχής (Κεραυνό, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα). Τότε, το γήπεδο γέμιζε και η Λεμεσός έπαιρνε… φωτιά.

Μεγάλοι ξένοι που πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους ήταν ο αξεπέραστος Ντουέιν Γούντγουορντ, ο Φράνκι Κινγκ, ο Μάικ ΜακΝτόναλντ, ο Μάικ Κινγκ, ο Μίχαλ Χλεμποβίτσκι. ο Μίλουτιν Αλεξιτς και πολλοί άλλοι, έχοντας δίπλα της μεγάλα ταλέντα της Κύπρου, όπως τον Γιώργο Παλάλα, τον Μιχάλη Κουνούνη, τον Κωνσταντίνο Περεντό, τον Χρίστο Σπύρου, τον Μάρκο Ασωνίτη, τον Γιώργο Κουζαπά και αρκετούς άλλους. Προπονητές ήταν ο Ντράγκαν Ράτσα και Ιγκόρ Μικλιανετσκ και συνδετικός κρίκος με την νυν ομάδα δεν είναι άλλος από τον φροντιστή-σύμβολο του συλλόγου, Λεωνίδα Γιαννακού.

Το διοικητικό δίδυμο του Γιώργου Φραντζή με τον Μαικλ Λοϊζίδη ηγήθηκε στη δημιουργία της μεγάλης αυτής ομάδας, με τον πρώτο να μεταπηδά στη συνέχεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τον Λοϊζίδη που φέτος επέστρεψε, να έχει δίπλα του σαν δεξί του χέρι τον νυν μεγαλοατζέντη και τότε GM, Χάρη Παπαδόπουλο…

Star Balm