Το κυπριακό μπάσκετ βγήκε από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια!

0

Τελικά ποτέ μην λες ποτέ, κι όταν κάποιοι μιλούσαν πριν από περίπου 3 χρόνια για καταστροφή του κυπριακού μπάσκετ με μαθηματική ακρίβεια, ευτυχώς έπεσαν έξω. Όχι, επειδή έλεγαν ψέματα, αλλά χάρη στις ραγδαίες αλλαγές που εφερε η ΚΟΚ, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.

Ο Λούης Δημητρίου είχε δεσμευτεί εξ’ αρχής για την αναδιοργάνωση του αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο ήταν υπό κατάρρευση. Παράλληλα, έβγαλε το κυπριακό μπάσκετ από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που έφερνε η αποχή των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις και πάνω απ’ όλα το… λουκέτο που είχε μπει σχεδόν σε όλες τις εθνικές. Συν τοις άλλοις, μειώθηκαν κι άλλο οι ξένοι που είχαν αναγκάσει τους κύπριους αθλητές να “κόβουν” το μπάσκετ από νωρίς και τον τελευταίο χρόνο μπήκε υποχρεωτική συμμετοχή local παίκτη στην πεντάδα κάθε ομάδας της πρώτης κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή και αποτελούν τον… καθρέφτη της καλά συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται. Αποκορύφωμα; Οι νεαροί αθλητές έχουν αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση και σταδιακά η εθνική ομάδα θα δυναμώσει, με την ανανέωση που κάνει σταδιακά ο Λίνος Γαβριήλ να αποδίδει εξαιρετικά και να συνδυάζεται με μεγάλες νίκες (σ.σ. πρώτη νικη στην ιστορία της Κύπρου επί της Πορτογαλίας).

Τα φιλικά της Εθνικής Κ16 Ανδρών έδωσαν την ευκαιρία στους διεθνείς μας να φανούν και ήδη ο Φίλιππος Τίγκας βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ Αθηνών, ενώ ο Αινέας Γιούνγκ… ακροβατεί ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, καθώς οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, τα σωματεία έχουν ενεργοποιήσει κι αυτά ξανά την παραγωγική διαδικασία και αν συνεχίσει να εφαρμόζεται το ίδιο πλάνο, τότε θα έχουμε ακόμα σπουδαιότερα αποτελέσματα.