ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η… οργή της Νικολέτας και ο… κοιμώμενος Ρουσσάκης!

0

Σήμερα, παίρνω το χρόνο πίσω, μα πολύ πίσω στα αθώα εκείνα χρόνια του ξεκινήματος μου, αλλά πριν, θα κάνω μια επισήμανση. Οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται και με αφορμή τη ψεσινή τελετή βραβεύσεων της ΚΟΚ!

 

Έτσι λοιπόν, σε ένα «πηγαδάκι», από αυτά που… μοιραία σχηματίζονται μετά τη λήξη των βραβεύσεων, όταν δηλαδή φθάνει η ώρα «για το καλύτερο, του… αυθεντικού Κύπριου», δηλαδή η ώρα της δεξίωσης, μίλησα με τον Αντώνη Ρουσσάκη και τη σύζυγο του, Νικολέτα.

Κατά τη διοργάνωση λοιπόν του τότε θεσμού, καλαθοσφαιρικού τουρνουά που γινόταν στο Λευκόθεο (με λαμπρό καλεσμένο, τον Ολυμπιακό Πειραιώς), το 1990, η Εθνική Κύπρου αντιμετώπισε τον ΑΠΟΕΛ. Νικήτρια η Εθνική, με 91-90 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στο οποίο μάλιστα υπήρξε και αρκετή ένταση!

Το Λευκόθεο, σχεδόν κατάμεστο και εγώ, παρών μαζί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παφίτη (έναν από τους δάσκαλους μου). Στη σειρά μπροστά μου, καθόταν η κυρία Ρουσσάκη και μια, πιο μπροστά καθόταν μια παρέα φιλάθλων, εκ των οποίων κάποιος (ο ακριβώς μπροστά της κυρίας Ρουσσάκη) αποκάλεσε τον Ρουσσάκη με το… κλασσικό Κυπριακό… -Άτε ρε τζιημισμένε! Κάτι, που προκάλεσε την «οργή» (ή και χωρίς εισαγωγικά) της κυρίας Νικολέτας, που του είπε… -Αν έρτω τζιαμέ εννά σου δείξω ποιος εν ο τζιημισμένος! Αλλά εκείνον τον φίλαθλο δεν τον ξαναείδα σε εκείνη τη θέση!!!

Μάριος Πολύδωρου

Green Bungalow