Τώρα γυρίζει τα ματς και η ΤΣΣΚΑ!

1

Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε από το -14 με Κλάιμπερν και Ντε Κολό, αλλά και πολλές βολές που εκνεύρισαν τη Ρεάλ. Οι Ρώσοι αυτή τη φορά δεν την πάτησαν και την Κυριακή διεκδικούν το τρόπαιο από την Εφές. Δείτε βίντεο από το τελευταίο λεπτό του ματς.

Γυρίζει ματς και η ΤΣΣΚΑ; Αμέ. Αν δεν παίζει με τον… Ολυμπιακό, γυρίζει και παραγυρίζει. Το έκανε στον δεύτερο ημιτελικό ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων και φτάνοντας στο 95-90 επί της Ρεάλ, σκορ που της δίνει το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, εναντίον της Εφές.

Οι Ρώσοι έχουν φάει σφαλιάρες σε φάιναλ-φορ, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά τους να χαμογελάσουν και να ονειρευτούν το τρόπαιο. Θα΄ναι το όγδοο της ιστορίας τους και το δεύτερο τα τελευταία τρία χρόνια.

Να πω την αλήθεια βλέποντας την εικόνα του ματς μέχρι το 30 δεν περίμενα ότι η ΤΣΣΚΑ θα περνούσε από πάνω. Ήταν η Ρεάλ εκείνη που έδειχνε πιο σίγουρη, είχε περισσότερες λύσεις και έδειχνε φρέσκια-φρέσκια για την πρόκριση στον τελικό.

Καθώς ο Καμπάτσο είχε δώσει τεράστια ενέργεια στη “βασίλισσα” ειδικά σαν … σπάστης νεύρων του Σέρχιο Ροντρίγκε και ο Κοσέρ έκανε το παιχνίδι της ζωής του στην επίθεση οι Μαδριδίστας πέρασαν με +14 πόντους, σηκώνοντας στο πόδι την φασαριόζα εξέδρα τους.

Κάπου εκεί είτε οι Ισπανοί επαναπαύτηκαν, είτε οι Ρώσοι έπρεπε να αντιδράσουν. Συνέβησαν και τα δυο. Ο Λάσο είδε τον Γιουλ να βάζει δυο ηρωικά καλάθια, αλλά τον άφησε να ρίχνει μανταρίνια στο βρόντο: 0/7 τρίποντα είχε ο Σέρχιο, όταν πήγαινε εκβιαστικά να ξαναδώσει στην ομάδα του διψήφιες διαφορές, αλλά συνήθως μετά το σίδερο που έβρισκε η μπάλα, έβλεπε την ΤΣΣΚΑ να κάνει αιφνιδιασμό.

Δεν ήταν σε φόρμα ο Πάμπλο, στον ημιτελικό. Άφησε αρκετή ώρα τον Ταβάρες έξω από το παρκε, ενώ στο ξεκίνημα ο πανύψηλος σέντερ από το Κάπο Βέρντε ήταν φόβος και τρόμος. Καταλαβαίνει κανείς ότι φοβόταν τα πικ εν ρολ με τον Χάινς, που θα παράσερνε τον Ταβάρες.

Από την άλλη όμως ο Αγιόν δεν ολοκλήρωσε σχεδόν κανένα μις-ματς, ή πικ εν ρολ της Ρεάλ, περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε παρά έλυνε και το δίδυμο Ράντολφ-Τόμπκινς που έπαιξε πιο πολλή ώρα δεν φόβιζε τον Χάντερ, ο οποίος έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του β΄ημιχρόνου.

Στο τέλος ο κόουτς της Ρεάλ, μάλλον αδίκησε και τον καλύτερό του παίκτη, αφού ο Κοσέρ είδε τα τελευταία λεπτά από τον πάγκο. Η απόδοσή του ήταν αντιστρόφως ανάλογη της …απόφασης του κόουτς Λάσο. Η απώλεια της διαφοράς αποσυντόνισε τη Ρεάλ που δοκίμαζε χωρίς λόγο άστοχα σουτ τριών πόντων

Ο Ιτούδης δεν είχε πολλές επιλογές. Αποφάσισε να ρισκάρει, να σκληρύνει την ομάδα του, ρίχνοντας στην πεντάδα και τον Χάκετ και βάζοντας τον Κλαίμπερν στο “4”. Ο Αμερικανός έκανε σπουδαία δουλειά, είτε κοντά, είτε μακριά από το καλάθι την ώρα που ο Ντε Κολό έδειχνε ξανά τη μοναδική του ικανότητα να σκοράρει …αθόρυβους πόντους.

Κάπως έτσι ο καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο Σέρχιο Ροντρίγκεθ βρήκε συμπαραστάτες και η ΤΣΣΚΑ ροκάνισε τη διαφορά, φτάνοντας τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε σε απόλυτη ισορροπία (80-80). Ήταν η ώρα των μεγάλων σουτ. Ένα έβαλε ο Τέιλορ, απάντησε ο Ντε Κολό, πήρε ένα τεράστιο ριμπαόυντ (και καλάθι) ο Χάντερ και παρά το τρίποντο του Γιουλ στο τέλος, η ΤΣΣΚΑ ήταν ψύχραιμη στις βολές παίρνοντας τη νίκη.

Δείτε σε βίντεο τα τελευταία 17” και τους πανηγυρισμούς της ΤΣΣΚΑ για το εισιτήριο του τελικού.

Η Ρεάλ έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Ειδικά από την Γερμανίδα Πάντερ, που έριξε μια τελείως αψυχολόγητη τεχνική ποινή στον Λάσο. Γενικά οι ρέφερι έδιναν με μεγάλη ευκολία τα φάουλ στη Ρεάλ, με αποτέλεσμα στο τέλος η διαφορά των βολών (και ενώ η ΤΣΣΚΑ κυνηγούσε να ανατρέψει διαφορά 14π) να είναι αρκετά σημαντικά (42-24 ο τελικός απολογισμός, 30-17 ήταν στο β’ μέρος).

Η ΤΣΣΚΑ λοιπόν στον τελικό, απέναντι στην ομάδα-θαύμα της φετινής χρονιάς, Εφές. Θα γίνει μάχη, με τους πεινασμένους Τούρκους να θέλουν να ολοκληρώσουν την έκπληξη αλλά και τους Ρώσους να είναι το φαβορί. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις μια ομάδα που φέτος κέρδισε όχι μία, αλλά τρεις φορές την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης;

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-45, 65-73, 95-90

ΤΣΣΚΑ (17/38δ, 9/18τρ, 34/42β, 35ρ, 11ασ, 9λ, 2κοψ): Ντε Κολό 23 (2/5δ, 2/5τρ, 13/14β, 4ρ), Μπολομπόι, Πέτερς 3 (1), Ροντρίγκεθ 23 (5/9. 3/5, 4/4, 4ασ), Κλάιμπερν 18 (2/6δ, 3/4τρ, 5/8β, 6Ρ), Χίγγινς 11 (1/6δ, 0/3τρ, 9/10β)Χάκετ, Χάινς 6, Χάντερ 8.

ΡΕΑΛ (24/46δ, 7/24τρ, 21/24β, 36ρ, 8λ, 7ασ, 4κλ): Κοσέρ 18 (6/6δ, 1/2τρ, 3/5β, 4ρ), Ράντολφ 12 (2/8δ, 1/3τρ, 5ρ), Φερνάντεθ 10 )1/1δ, 1/3τρ, 5/6β), Καμπάτσο 10 (2/8δ, 1/2τρ, 3/3β, 6ασ), Αγιόν 2, Κάρολ 5, Ταβάρες 6 (9ρ, 3κοψ), Γιουλ 13 (4/6δ, 1/10τρ, 2/2β), Ντεκ 2, Τόμπκινς 9 (1/2τρ, 6ρ), Τέιλορ 3 (1).

contra.gr

Coffee House