Τζο Τζο Γκαρσία (πατήρ και υιός) κλέβουν την παράσταση στις ΗΠΑ!

221

Η αναγκαστική αποχώρηση του “θρύλου” της κυπριακής καλαθόσφαιρας, Τζο-Τζο Γκαρσία για τις ΗΠΑ έκανε πιο… φτωχό του μπάσκετ του νησιού, καθώς πέραν της τεράστιας καριέρας του σαν παίκτης, έδειξε και εξαιρετικά στοιχεία σαν προπονητής τόσο στις αναπτυξιακές ηλικίες, όσο και στο τεχνικό τιμ του αντρικού της ΑΕΚ. Πλέον, κοουτσάρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, δημιουργώντας σπουδαίο δίδυμο με τον συνονόματο γιο του!

 

Ο ένας προπονητής, ο άλλος παίκτης, οι Τζο-Τζο Γκαρσία αφήνουν το στίγμα τους, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην πορεία του “FOOTHILL HIGH SCHOOL”, κερδίζοντας το “Vegas New Year cup” και το “Southern Holiday Classic in CALIFORNIA”. Σε αμφότερα τα παιχνίδια ο διεθνής Αμερικανοκύπριος “μπόμπερ” ήταν αρχισκόρερ της ομάδας του, με μεγάλες επιδόσεις στα τρίποντα, όπως τα 7/9 που είχε σε έναν εκ των αγώνων.

Ο μηχανισμός του στο σουτ είναι εξαιρετικός, το potential του τώρα αρχίζει να φαίνεται, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή του στην παραμονή της Εθνικής Ομάδας Κ16 Ανδρών στη Β’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τις “βόμβες” του σε παιχνίδια… φωτιά. Παρότι βρίσκεται στις ΗΠΑ, στην Κύπρο δεν τον ξεχνάει κανείς, καθώς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τις Εθνικές ομάδες αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και λόγω και της προϊστορίας του πατέρα του, υπάρχουν οι ενδείξεις πως θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον. Αρκεί να συνεχίσει να βελτιώνεται στους τομείς που υστερεί και να εξελίσσει κι άλλο τα ατού του.