Β1: Σκληρές άμυνες και ισοφάριση για Αχιλλέα!

16

Η μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β1 Κατηγορίας Ανδρών είχαμε αναφέρει εξ’ αρχής ότι θα είναι επί ίσοις όροις και ο Αχιλλέας το απέδειξε στον δεύτερο τελικό, καθώς επικράτησε του ΑΠΟΠ με 36-32 και έκανε το 1-1, ισοφαρίζοντας τη σειρά.

 

Ο Λούης Σιακαλλής και οι παίκτες του ήξεραν πως θα έπρεπε να κρατήσουν το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να μπορέσουν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο, κι έτσι έπαιξαν δυναμική άμυνα που αρκούσε να τους χαρίσει τη νίκη, παρά την αστοχία και την έλλειψη λύσεων στο επιθετικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι είχαν ξανά πρώτο σκόρερ τον Σοφοκλή Σοφοκλέους με 9 πόντους και τον ακολούθησαν οι Μιχάλης Κυριακίδης και Πόλυς Ιερωνυμίδης με 7, έκαστος. Μοναδικός “διψήφιος” στον αγώνα ήταν ο Σάββας Μαυρομμάτης με 10 πόντους, όντας φυσικά και αρχισκόρερ της ομάδας του Μάρκου Ασωνίτη.

Ουσιαστικά, τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι σημείωσαν 19 πόντους, περισσότερους απ’ ό,τι στις τρεις υπόλοιπες περιόδου μαζί, όπου είχαν μόλις 17. Ο ΑΠΟΠ έκανε επί μέρους σκορ 18-10 στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την τελική κατάληξη του ροζ φύλλου.

Αχιλλέας Καϊκαλίου – ΑΠΟΠ 36-32

Δεκάλεπτα: 7-6, 26-14, 30-25, 36-32

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΙΜΑΚΛΙΟΥ (Σιακαλλής – Γιαγκουλής): Πολυκάρπου, Ιερωνυμίδης 7(1), Γαβριήλ 4, Χριστούδιας 2, Πάντζιαρος, Καραμπατάκης 2, Κυριακίδης 7, Τέγγερης 5, Ανθυμιάδης, Πέτσας, Σοφοκλέους 9, Πατρίκιος.

Α.Π.Ο.Π (Ασωνίτης – Βαρδαξής): ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ. 4, ΠΟΛΕΜΙΤΗΣ Π. 2, ΚΩΣΤΗ Κ. 2, ΧΑΡΙΣΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Σ. 4(1), ΚΟΥΚΟΥΝΗΣ Γ. 4, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α. 3(1), ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Σ. 10, ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ Χ. 3.