Βατούτιν: “Ποιος δεν θα κρατούσε τον Ιτούδη, αν…”

196

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεκινά ακόμα μία σειρά Play offs, αυτή τη φορά απέναντι στην Μπασκόνια, με στόχο, φυσικά, την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

 

Ο Αντρέι Βατούτιν, ισχυρός άνδρας της «ρωσικής αρκούδας», με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «rsport.ria.ru», μίλησε για τον προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Ιτούδη, λέγοντας πως ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου τον… κλειδώνει στην Μόσχα, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, αλλά και την πρόταση που έχει… πέσει στο τραπέζι, για ρόστερ 14 παικτών, ενόψει της νέας Euroleague.

Αναλυτικά ο Βατούτιν μίλησε:

Για την παραμονή Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ: «Είναι αδύνατον να σκεφτείς μία κατάσταση, στην οποία δεν θα προσφερθεί νέο συμβόλαιο στον προπονητή (σ.σ. Ιτούδη) που έχει κατακτήσει την Euroleague. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει κάτι τρελό. Για παράδειγμα, να αρνηθεί μία πρόταση ο ίδιος ο προπονητής. Καλώς ή κακώς, στον αθλητισμό τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Είναι σαφές πως η κατάκτηση της Euroleague, εγγυάται μία νέα πρόταση συμβολαίου. Εάν θα γίνει δεκτή ή όχι, αυτό είναι μία κουβέντα σε θεωρητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή».

Για το ρόστερ: «Η πρώτη απόφαση θα αφορά τον προπονητή. Όλοι γνωρίζουν πως αυτή η απόφαση δεν θα παρθεί πριν την ολοκλήρωση της σεζόν αλλά ούτε μία ημέρα μετά το Final Four. Οι Χάινς, Ντε Κολό, Κλάιμπερν, Χίγκινς και Οθέλο Χάντερ είναι σπουδαίοι παίκτες. Σχεδόν για όλους, το κασέ θα ανέβει. Με κάποιους θα είναι εφικτό να βρούμε κοινό σημείο επαφής, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Ο ανταγωνισμός από το ΝΒΑ, την Κίνα και άλλες ομάδες της Euroleague είναι πολύ έντονος. Τα τελευταία χρόνια τα μπάτζετ έχουν αλλάξει. Βασικός στόχος είναι η ΤΣΣΚΑ να παραμείνει ανταγωνιστική με το μπάτζετ που θα έχει. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε πρόσωπα. Είναι σαφές πως οι παίκτες και οι ατζέντηδες θέλουν να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό και δικιά μας επιθυμία είναι να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα, χωρίς να πληρώσουμε υπεραξίες. Δεν είναι στη φιλοσοφία της ΤΣΣΚΑ να υπογράψει παίκτες χωρίς την άποψη/συγκατάθεση του προπονητή. Δεν έχει συμβεί ποτέ».

Για την αύξηση των παικτών στο ρόστερ της Euroleague: «Είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση. Στο πρόσφατο συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Μιλάνο, συζητήθηκε ξανά. Το θέμα θα λυθεί το προσεχές καλοκαίρι. Εάν δεν κάνω λάθος, είναι το Διοικητικό Συμβούλιο που θα πάρει την απόφαση. Ελπίζω πως η πρόταση θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί τη νέα σεζόν. Η απόφαση είναι αναγκαία αφού με την προσθήκη ακόμα δύο ομάδων, θα υπάρχουν και περισσότερα παιχνίδια».