ΒΟΜΒΑ Μπερτομέου για Ευρωλίγκα : “Κλειστή λίγκα με μόνο 16 ομάδες!”

0

Ο Τζόρντι Μπερτομέου αποκάλυψε πως η Ευρωλίγκα θα μονιμοποιήσει 16 ομάδες στη διοργάνωση, δημιουργώντας ουσιαστικά μία κλειστή λίγκα!

 

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας τριετούς συνεργασίας με το Novasports, δημοσιοποιώντας το στόχο της διοργάνωσης για μία λίγκα με 16 σταθερές ομάδες (συν αυτές που θα παίρνουν άδεια κι αυτές από το Eurocup) κι ίσως μία από αυτές να προέρχεται από το Λονδίνο:

“Ευχαριστώ που είστε εδώ. Η Euroleague και η IMG είναι πολύ χαρούμενες που είναι εδώ και ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τη NOVA. 20 χρόνια πριν η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός κάνανε την έναρξη της Euroleague. 15 από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με τη NOVA. Αν η ιστορία της Euroleague, είναι μια ιστορία εξέλιξης, η NOVA έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων για αυτά που έκανε η NOVA τα 15 χρόνια και για αυτά που θα κάνει. Θα είμαστε μαζί μέχρι το 2023 τουλάχιστον. Το 2016 μαζί με τον συνεργάτη μας την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας την διοργάνωση. Θα έχουμε 16 σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα standards τις διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας”, είπε και συμπλήρωσε μιλώντας και για μία ομάδα από το Λονδίνο, μία μεγάλη αγορά που θέλουν να ανοίξουν.

“Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται. Θα απολαύσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια μας μαζί με τον συνεργάτη μας, τη ΝΟVA. Θα δούμε μια μεγάλη Euroleague με 18 ομάδες, μια ομάδα από τη Γαλλία, μία από τη Γερμανία. To concept της Euroleague σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά που δεν ήταν συνηθισμένος. Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν. Η ιδέα της Euroleague είναι ξεκάθαρη και δουλεύουμε γύρω από αυτή την ιδέα. Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες χαρούμενους. Οι παίκτες είναι το κεφάλαιο μας. Έφτιαξαν και την Ένωση τους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τους παίκτες. Ο επόμενος μας στόχος είναι η συλλογική σύμβαση με τους παίκτες και πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε αυτό το σημείο, όπως και μια ομάδα (licence) στο Λονδίνο. Οι παλαιότεροι ξέρετε ότι όταν ξεκινήσαμε είχαμε ομάδα εκεί. Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει και είμαστε πιο κοντά σε αυτούς από όσο πέντε χρόνια πριν”.