Βρίσκει ρυθμό και ανεβαίνει η ομάδα της Έγκωμης

0

Την επάνοδο της στο Γυναικείο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας μετά από μια ολόκληρη δεκαετία έκανε φέτος η Ε.Θ.Α. Έγκωμης η οποία στους τελευταίους αγώνες που έδωσε απέναντι σε ΑΕΛ και Ανόρθωση, έδειξε στο γήπεδο ότι κάτι πολύ καλό γίνεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

 

Η προσπάθεια της ομάδας της Έγκωμης όπως γνωρίζουμε, ήταν από την αρχή να βασιστεί σε ένα νεανικό σύνολο αποτελούμενο από παίκτριες που θα ήθελαν να δουλέψουν σκληρά για να ανεβάσουν το επίπεδο τους. Με την καθοδήγηση της έμπειρης κόουτς Σκεύης Γεωργίου, κτίζεται μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια. Η δουλειά και η ενσωμάτωση παικτριών στην ομάδα άρχισε σταδιακά από τον περασμένο Μάϊο και συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι σήμερα.

Ταυτόχρονα και με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ένα από τα βασικά θέματα ήταν η προσπάθεια για αλλαγή στη νοοτροπία. Πάντως από αυτά που δείχνουν οι κιτρινόμαυρες στο γήπεδο, φαίνεται ότι σιγά σιγά επιβεβαιώνονται για τις επιλογές τους.

Η προσπάθεια σίγουρα δεν ήταν εύκολη και στην πορεία φάνηκε πως η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει αρκετά θέματα με πρώτιστο το θέμα αλλαγής της ξένης παίκτριας που τελικά δεν ήταν αυτό που ζητούσαν στην Έγκωμη.

Με το τέλος του πρώτου γύρου, η ΕΘΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με δύο νίκες επί του Phoenix και της ΕΝΑΔ οι οποίες έγιναν στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Στη συνέχεια η ομάδα έχασε από τον Κεραυνό εντός έδρας και στις λεπτομέρειες στη Λεμεσό από την Αναγέννηση σε ένα ματς όπου ήταν καθοριστικό για τη συνέχεια. Μετά από αυτό το παιχνίδι και τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας φαίνεται πως πλέον φυσά άλλος αέρας στην Έγκωμη.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια με ΑΕΛ και Ανόρθωση αντίστοιχα, η ΕΘΑ κοίταξε στα μάτια τις δύο ομάδες και είχε μάλιστα αρκετές απαιτήσεις. Το νεανικό της σύνολο έβαλε δύσκολα στην εμπειρία των αντιπάλων και έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Την ερχόμενη Κυριακή, ξεκινά ο δεύτερος γύρος, και η ΕΘΑ υποδέχεται την ΕΝΑΔ σε ένα παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι που φέρνει στο μυαλό μας θύμισες από άλλες εποχές. Η ομάδα της Έγκωμης θέλει να συνεχίσει της καλές εμφανίσεις και να επανέλθει στις επιτυχίες.

 

 

 

Green Bungalow