Ξεμούδιασμα και… μούδιασμα

0

Ο Παναθηναϊκός στο ξεμούδιασμα της νίκης επί του Ολυμπιακού συνάντησε μια από τις πιο σοβαρές ομάδες που ήρθαν στο ΟΑΚΑ. Ο Ήφαιστος προσπάθησε να πιέσει τους «πράσινους» και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την κούραση και τη χαλαρότητα των παιδιών του Ρικ Πιτίνο ώστε να μη γράψει το κοντέρ πάρα πολλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που το «τριφύλλι» έμεινε μετά από τόσα ματς του Ελληνικού Πρωταθλήματος μακριά από τους 100 πόντους και φυσικά κάτω από το μέσο όρο του που ξεπερνούσε τους 106 πόντους ανά ματς. Έτσι, το τεστ πριν τη Βαρκελώνη ήταν σαφώς πιο δυνατό από αυτά θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες.

 

Τώρα για το θέμα που αφορά τα πακέτα εισιτήρια στους συνδέσμους η συζήτηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι μεγάλη αλλά δεν μπορεί να γίνει μέσα από απρόσωπες γραμμές και είναι ατέρμονη. Προσωπικά, έχω άποψη εδώ και δυόμιση δεκαετίες για το οργανωμένο κίνημα έχοντας περάσει από αυτό. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως είναι ένα ζήτημα που δε χρειάζεται να βγαίνει κανείς να λέει πολλά και να το αναλύει καθώς έχει δεκάδες πτυχές και παραμέτρους. Τρία πράγματα μπορώ να γράψω με πάσα βεβαιότητα. Το ένα πως η ΚΑΕ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές το αν σέβεται και υπολογίζει τον οργανωμένο οπαδό. Δεύτερον, πως δεν είναι όλοι οι οργανωμένοι το ίδιο, δεν είναι μια απρόσωπη μάζα ωστόσο τα τελευταία χρόνια καλώς ή κακώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τρίτον, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που δε γίνεται να συνεχιστούν. Δεν μπορεί να έρχεται ένας μεγάλος άνθρωπος ή ένας άνθρωπος από το εξωτερικό έχοντας πληρώσει 100 ευρώ εισιτήριο και να μη μπορεί καν να προσεγγίσει τη θέση του και να φεύγει από το γήπεδο. Αυτό συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό σε πλείστες περιπτώσεις με αποκορύφωμα κατά την άποψη μου έναν Βάσκο που είχε πληρώσει 7 εισιτήρια των 100 ευρώ και δεν μπόρεσε να δει τον αγώνα ενώ ταξίδεψε από το Μπιλμπάο με τους φίλους του μόνο για το ντέρμπι.

Τώρα, για τα καπνογόνα και τα βαρελάκια σε κλειστό γήπεδο έχω εκφράσει τη θέση μου. Πέραν των υπέρογκων προστίμων που πληρώνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια είναι και ένα γεγονός πως δυσχεραίνει την προσπάθεια των αθλητών. Δεν μπορεί να παρακαλεί ο ίδιος ο Πιτίνο στο ημίχρονο και να μην τον ακούνε κάποιοι. Επαναλαμβάνω δεν είναι όλοι οι οργανωμένοι το ίδιο, αντιθέτως το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με παιδιά που σκέφτονται και σέβονται. Απλώς, δεν μπορεί να κάνει και η ομάδα κάτι όταν δεν περιχαρακώνεται το γήπεδο και δεν ελέγχεται η κατάσταση. Δεν μπορεί να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες σε αυτόν που έχει πληρώσει ένα ακριβό εισιτήριο και να βρίσκεται μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο. Επίσης, δεν μπορεί να κάνει ΕΔΕ η ομάδα για το ποιος κάνει και τι. Έτσι, μοιραία πολλές φορές είναι σα να τους παίρνει όλους η μπάλα (ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα).

ΥΓ: Τρομερή πρωτοβουλία να ψηφίσει ο κόσμος τη φανέλα της επόμενης περιόδου. Η …δικιά μου βγαίνει δεύτερη!

ΥΓ2: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη Λήμνο και αποτελεί έναν άνθρωπο που αγαπάει το ΟΑΚΑ.

ΥΓ3: Καλό είναι όταν δε γνωρίζουμε καλά κάποια ζητήματα να είμαστε φειδωλοί.

Green Bungalow