Υπόκλιση στην πάντα ανατρεπτική ΕΘΑ!

16

Ποιος είναι ο προπονητής της χρονιάς στην κανονική περίοδο του κυπριακού πρωταθλήματος; Σίγουρα ο Χάντι Ελ Χατζ είναι βασικός υποψήφιος κι οχι άδικα. Το cyprusbasket.net εξηγεί το γιατί!

 

Ο Πανίκκος Κωνσταντίνου μετά από την αποχώρηση του επιτυχημένου Γιώργου Μπιτζάνη έφερε πίσω ένα από τα αγαπημένα του παιδιά και του δώσε ρόλο head coach, εκπλήσσοντας κάποιους με την απόφασή του. Όμως, ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Παρά το χαμηλό μπάτζετ, το κλίμα και το μέταλλό που υπάρχει στην ομάδα της Εγκωμης, δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες στον 28άχρονο τελικό να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και σαν πρώτος προπονητής, αρχικά με τον Γιώργο Αναστασιάδη δίπλα του και στη συνέχεια με τον στρατιώτη του σωματείου, Ανδρέα Ιωαννιδη.

Η κατάκτηση του Super Cup απέναντι στην πανίσχυρη Πετρολίνα ΑΕΚ αποτέλεσε την τρομερή αρχή και η συνέχεια ήταν ανάλογη με μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, παρότι εδώ και τόσο καιρό παίζει με 4 ξένους έπειτα από τον τραυματισμό του αρχισκορερ του, Παρκς, ενώ για αρκετό διαστημα στερήθηκε και τον αρχηγό του, Νικόλα Κωνσταντίνου.

Ωστόσο, με σταθερότητα και ομαδικό πνεύμα, δίνοντας ευκαιρίες σε όλο τον κυπριακό κορμό τους, οι “κιτρινομαυροι” εξέπληξαν τους πάντες, κάνοντας τη φοβερή ανατροπή με την κατάκτηση της πρόκρισης στα ημιτελικά έπειτα από τη βαρυσήμαντη επικράτηση στο photo finish επί του δυνατού, Κεραυνού Στροβόλου.