Ζήνωνας Λάρνακας: Δημιουργία για το παρόν και το μέλλον

0

Ένα από τα σωματεία μέσα από το οποίο έχει δημιουργηθεί μια παράδοση ανάπτυξης νέων ταλέντων τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Λάρνακας, είναι αυτό του Ζήνωνα.

Με επτά τμήματα να λειτουργούν αυτήν τη στιγμή και με άλλα δυο, να προετοιμάζονται για την νέα σεζόν, ο Ζήνωνας έχει καταφέρει να δώσει το δικό του στίγμα στο αναπτυξιακό επίπεδο, κάτι που έχει να κάνει με τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο σωματείο στα οκτώ χρόνια ύπαρξης του.

Μιλήσαμε με τον γενικό αρχηγό του Ζήνωνα, τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος μας μίλησε για την δημιουργία και την ανάπτυξη του σωματείου, αλλά και τα αγωνιστικά τμήματα που διαθέτει.

«Πιστεύω ότι στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του σωματείου, έχουμε αφήσει το δικό μας στίγμα, μέσα από ανάδειξη ταλέντων αλλά και από κατακτήσεις τίτλων στις αναπτυξιακές κατηγορίες. Ο Ζήνωνας καταφέρνει πάντα να διακρίνεται και πλέον αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν επτά τμήματα και o στόχος μας είναι η δημιουργία δύο ακόμα. Σε συνεργασία με την ΑΕΚ Λάρνακας, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β1 Κατηγορίας, ενώ προσπαθούμε επίσης να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Κ18».

Η φιλοσοφία του Ζήνωνα είναι η δουλειά να γίνεται από τις πιο μικρές ηλικίες, έτσι στις ακαδημίες του σωματείου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις ηλικίες Κ12 και Κ10.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, ο Ζήνωνας διαθέτει επτά τμήματα, με το Μιχάλη Μιχαήλ να αναφέρεται πρώτα στις ηλικίες κάτω των 10 και κάτω των 12 ετών.

«Προπονητής σε αυτές τις μικτές ομάδες, είναι ο Χρίστος Ηλία και ο στόχος μας είναι μέσα από αυτές τις ηλικίες, να μπορέσουμε να αναδείξουμε νέα ταλέντα τα οποία θα στελεχώσουν μελλοντικά τις ανώτερες ηλικιακά κατηγορίες του σωματείου μας».

Στις ηλικίες Κ14 και Κ18 ο Ζήνωνας διαθέτει τμήματα αγοριών και κοριτσιών.

«Στην ομάδα Ανδρών Κ14, τερματίσαμε στην 7η θέση της επίλεκτης κατηγορίας, κατά την κανονική περίοδο και αποκλειστήκαμε στη φάση των play off από τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Στο δυναμικό αυτής της ομάδας, υπάρχουν 22 καλαθοσφαιριστές με πλούσιο ταλέντο.

Παράλληλα, και στην ομάδα Κοριτσιών Κ14 υπάρχουν μερικά πολύ ταλαντούχα κορίτσια, τα οποία με σωστή δουλειά θα έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Η ομάδα μας αυτή συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα και διαθέτει 14 καλαθοσφαιρίστριες στο δυναμικό της».

Η ομάδα Κ16 Ανδρών έλαβε μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα και τερμάτισε στη 2η θέση. Έχασε στον τελικό από τον Κεραυνό και το έμψυχο της υλικό, αποτελείται από 13 παίκτες.

Όσο αφορά την ομάδα των Κορασίδων, κατέγραψε μια πολύ καλή πορεία και τερμάτισε στη 2η θέση της Επίλεκτης Κατηγορίας, χάνοντας το πρωτάθλημα από την ομάδα του Κεραυνού».

Αρκετά θετική ήταν η πορεία που κατέγραψε την περσινή σεζόν και η ομάδα εφήβων του Ζηνωνα.

«Μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από την πορεία της ομάδας αυτής. Στο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην 3η θέση και αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση των play off από τον Αχιλλέα Καϊμακλίου, την ομάδα που στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο. Πολύ καλή ήταν η πορεία της ομάδας και στον θεσμό του Κυπέλλου όπου έφθασε ως τον τελικό, όμως έχασε το τρόπαιο από τον Απόλλωνα, έπειτα από ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες».