“ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ” ΒΕΖΕΝΚΟΦ

0

Και με τη… βούλα Έλληνας είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ καθώς απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.

 

Η ελληνοποίηση του είναι πλέον επίσημη καθώς δημοσιεύτηκε στην εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο φύλλο 2415 της 10ης Νοεμβρίου 2015. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να έρθει στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος ώστε να ορκιστεί ως Έλληνας πολίτης.

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα δεν θα αγωνίζεται πλέον ως κοινοτικός στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως συνέβαινε κατά την παρουσία του στον Άρη αλλά το κυριότερο δεν αποκλείεται να ανοίξει για εκείνον η πόρτα για την Εθνική ομάδα. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες και φυσικά να μην αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός δεν επιτρέπει σε έναν αθλητή να αγωνιστεί με το εθνόσημο δύο διαφορετικών χωρών αλλά στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικότερη αυτή του Εμίρ Πρέλντζιτς, ο οποίος αρχικά αγωνίστηκε με τη Σλοβενία και πλέον παίζει με τα χρώματα της Τουρκία, ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του άλλοτε γκαρντ του Άρη, Άντον Γκαβέλ. Ο Σλοβάκος γκαρντ εξέφρασε το καλοκαίρι να αγωνιστεί με τη Γερμανία, με την οποία και τελικά έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ.

Όλα βέβαια ξεκινούν από την επιθυμία του Βεζένκοφ για το ποια χώρα θέλει να εκπροσωπεί…

eurohoops.net

Star Balm