ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ Η ΕΘΑ

0

Το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ήταν αναμφισβήτητα αυτό στη Λεμεσό, όπου Απόλλωνας και ΕΘΑ έδωσαν μια τεράστια μάχη, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν στις λεπτομέρειες με 88-86. Έτσι, λοιπόν, έσπασε το αήττητο της ομάδας του Δημητρη Παπαδόπουλου που είχε ήδη ξεπεράσει το… ταβάνι της με το φοβερό ξεκίνημα και το “πέντε στα πέντε”, εντυπωσιάζοντας δικαίως τους πάντες.

Η ομάδα της Έγκωμης βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία και ο Τράε Γκόλντεν βρήκε έναν εξαιρετικό συμπαραστάτη στην περιφέρεια. Ο Αντέλ Κάμπερμπατς ταίριαξε κατευθείαν με τον συμπατριώτη του και οι δυο τους σημείωσαν μαζί τους 47 από τους 88 πόντους της ΕΘΑ.

Η μάχη των πάγκων ήταν εντυπωσιακή. Το παρκέ θύμιζε σκακιέρα με τους Σκαραφίγκα και Παπαδόπουλο να τα δίνουν όλα, χωρίς να αφήνουν φάση να πάει χαμένη. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, καθώς το σκορ ήταν ιδιαίτερα “κλειστό” από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παρά την καταπληκτική εμφάνιση του Τόνι ΜακΚρέι που σταμάτησε στους 34 πόντους και στα 10 ριμπάουντ και τους 21 πόντους του Ραχίμ Άπλμπι, ο Κρις Μπράσουελ υστέρησε σημαντικά σε άμυνα και ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Σκαραφίγκας να “χτυπήσει” εκεί με τον Χένρι, αλλά και τις διεισδύσεις των Κάμπερμπατς και Γκόλντεν.

Η μάχη των ριμπάουντ (30-42) ίσως αποτέλεσε και ένα από τα κλειδιά του αγώνα. Η ουσία είναι μία. Ο κόσμος απόλαυσε ένα ματς υψηλού επιπέδου και μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται πως η κυπριακή καλαθόσφαιρα έχει πάρα πολύ μέλλον!


MVP:

Ο Αντέλ Κάμπερμπατς ήρθε μυστικά πριν από μερικές ημέρες στην Κύπρο, αντικατέστησε τον Τρόικοφ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Γιώργου Σκαραφίγκα στο μεγάλο διπλό. Τέλειωσε το ματς με 21 πόντους (9/15 σουτ εντός πεδιάς) και 8 ριμπάουντ!

Δεκάλεπτα: 23-25, 44-48, 64-70, 86-88

Απόλλων (Δημήτρης Παπαδόπουλος)

Μακόι 11 (2), Γεωργίου 3, Απλέμπι 21 (2), Μακρέι 34 (2), Μπράσγουελ 13 (1), Στυλιανού 2, Πετγουέι 2, Χατζηβασιλείου.

ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας)

Πακ 11 (1), Γκόλντεν 26, Αναστασιάδης 6 (1), Δημητρίου, Κούμπερμπατς 21 (2), Κασκίρης 4, Πίαρσον 8, Χένρι 12, Χρίστου.

Coffee House