ΕΘΝΙΚΗ Κ16: ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

0

Τον τέταρτο της αγώνα επί ρουμανικού εδάφους πραγματοποίησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου κάτω των 16 ετών, απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα της Ρουμανίας. Η εικόνα της Εθνικής ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, έχοντας απέναντι της μία πιο δυνατή ομάδα που αγωνίζεται μία κατηγορία πιο πάνω (Β’ κατηγορία). Η ομάδα μας στάθηκε αρκετά καλά στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να είναι μπροστά στο σκορ στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρουμανία ήταν πιο ανεβασμένη, καταφέρνοντας να αυξήσει την διαφορά στο σκορ και να πάρει την νίκη με 71-52. Η προετοιμασία της Εθνικής Κύπρου Κ16 στο Βουκουρέστι, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το καλοκαίρι, ολοκληρώνεται αύριο με ακόμα μία αναμέτρηση κόντρα στην Ρουμανία. Κορυφαίος για την χώρα μας ο Ηλιάδης με 20 πόντους (6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασσίστ).

Καλό ήταν το ξεκίνημα της χώρας μας απέναντι στην Ρουμανία, στον δεύτερο αγώνα που έδωσαν οι δύο χώρες μεταξύ τους. Η Κύπρος κατάφερε στο δεύτερο λεπτό να προηγηθεί με 4-3, έπειτα από τρίποντο του Ηλιάδη, ενώ στην πορεία η Ρουμανία πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με 8-4. Τέσσερα περίπου λεπτά πριν την λήξη της περιόδου ο Ηλιάδης με νέο τρίποντο έφερε το ματς στο 8-7, όμως οι γηπεδούχοι σημείωσαν τέσσερις ακόμα πόντους πριν την λήξη ου δεκαλέπτου. Αρκετά καλά ξεκίνησε το παιχνίδι η Κύπρος στην δεύτερη περίοδο, που νωρίς κατάφερε να μειώσει στο σκορ, ενώ πήρε προβάδισμα στο 16:00 με 21-19! Το τέλος ωστόσο του ημιχρόνου βρήκε την χώρα μας να είναι πίσω στο σκορ με 29-23.

Αρκετά πιο ανεβασμένη μπήκε στο παιχνίδι η Ρουμανία στην τρίτη περίοδο. Η γηπεδούχος ήταν αρκετά πιο εύστοχη επιθετικά, καταφέρνοντας να πετύχει 13 περισσότερους πόντους από την Κύπρο και να φέρει το σκορ στο 54-34. Πιο καλά πατούσε η Κύπρος στο παρκέ στα πρώτα στάδια του αγώνα, όπου δέχθηκε δύο πόντους και πέτυχε τέσσερις (55-38). Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ρουμανίας με 71-52.

Ρουμανία (Σεμπάστιαν Μαν)

Βοινέσκου 4, Κάλιν 4, Ποπέσκου 4, Λεβέντ 2, Αριόν, Κέλιτς 6 (1), Σολοντάι, Μπαλτεάνου 10, Μασιούσα 22 (2), Μόλντοβαν 12, Αλεξάντρου 3 (1), Βοινέσκου 4.

Κύπρος (Μιχάλης Μιχαήλ)

Χριστοφίδης 2, Ηλιάδης 20 (6), Παπαλουκάς 9 (1), Ιασωνίδης, Τέγκερης, Χατζηιωάννου 8, Αλεξάνδρου 9, Αχιλλέως 2, Ιωαννίδης 2, Παπαϊωάννου , Βασιλείου, Παφίτης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-7, 29-23, 53-34, 71-52

Coffee House