ΚΕΤΣΕΛΙΔΗΣ: “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ”

0

Η Ροβινάρι πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας και οι δύο προπονητές είχαν πολλά να πουν. Ο Γιώργος Κετσελίδης στάθηκε στη στήριξη του κόσμου και επικεντρώνεται στη συνέχεια, ενώ ο Κύπριος τεχνικός των Ρουμάνων, Αντώνης Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν την ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Αντώνης Κωνσταντινίδης:
“Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Πετρολίνα ΑΕΚ και να ευχηθώ ότι καλύτερο στην συνέχεια στις εγχώριες διοργανώσεις και στο FIBA Europe Cup. Για εμένα το ιδανικό είναι βρούμε ένα τρόπο για να προκριθούμε και οι δύο ομάδες, θα ήταν ότι καλύτερο. Θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Από την στιγμή που το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και με την διακύμανση αυτού του σκορ, πιστεύω ότι είχαμε κάποιο πλεονέκτημα γιατί ήμασταν πιο έτοιμη ομάδα, αφού δώσαμε ήδη κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Μία ομάδα που έχει αρχές μέσα στο παιχνίδι της. Ήταν δύσκολο για εμάς να ελέγξουμε τον ρυθμό. Είχαμε δύο πρόσωπα, το ένα στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όπου δυστυχώς χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και τον ρυθμό μας, και δώσαμε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο συγκεντρωμένα και πιο αποφασισμένοι, και κτυπήσαμε σε κάποιες αδυναμίες που εντοπίσαμε στην ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες γνώριζαν καλά η μία την άλλη, και γι αυτό ήταν τόσο συναρπαστικό το παιχνίδι. Αν διατηρήσουμε το αήττητο στην έδρα μας θα περάσουμε στον επόμενο γύρο. Με αυτή την εκτός έδρας νίκη πιστεύω ότι αποκτήσαμε ένα μικρό προβάδισμα για να προκριθούμε, σε σχέση με τους αντιπάλους μας”.

Γιώργος Κετσελίδης:
“Ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντινίδη για τα καλά λόγια που είπε για την ομάδα μου, και του τα ανταποδίδω. Η βασικότερη οδηγία που έδωσα στους παίκτες μου ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Δυστυχώς σε ένα κρίσιμο σημείο, εκεί που δημιουργήσαμε κάποια διαφορά, εφησυχάσαμε και νομίσαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι και κάναμε παιδαριώδη λάθη -αρχής γεννωμένης από εμένα- σε άμυνα και επίθεση, χάνοντας την υπέρ μας διαφορά και δίνοντας καλή ψυχολογία στους αντιπάλους μας σε κρίσιμο σημείο. Βλέποντας τα στατιστικά, μπορώ να πω -εντός εισαγωγικών- ότι μας “σκότωσε” ο Εζιούμπου, τον οποίο δεν τον είχαμε υπολογίσει τόσο πολύ και σκόραρε δεκαέξι πόντους. Θέλω να ευχηθώ στον κ. Κωνσταντινίδη ότι καλύτερο στην συνέχεια για την ομάδα του, σε Ευρώπη και εγχώριες διοργανώσεις. Είναι πολύ σκληρό για εμάς, αφού είναι το δεύτερο παιχνίδι που χάνουμε στις λεπτομέρειες. Αυτό είναι κάπως σκληρό, όμως πρέπει να μάθουμε να αντεπεξερχόμαστε σε αυτές τις καταστάσεις. Σήμερα ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον ικανοποιήσουμε. Επιφυλασσόμαστε όμως γιατί θέλουμε την στήριξη του και την βοήθεια του μέχρι το τέλος της χρονιάς, και υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε όσο το δυνατό συντομότερα. Δυστυχώς όταν παίζεις παιχνίδια Ευρώπης και εγχώριο πρωτάθλημα δεν έχεις καιρό να ξεκουραστείς, αφού την Παρασκευή παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Κεραυνό”.

Coffee House