ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

0
270139_2045544309443_5803182_n
Του Νικου Βαγγελη

“Κυπριακό μπάσκετ”… Μεγάλο κεφάλαιο, πονεμένη ιστορία, αλλά υπάρχει ελπίδα και ειδικά τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα. Πώς; Με ομοψυχία και στήριξη απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς…

Συζητάω με τους παράγοντες, τους προπονητές και τους παίκτες των ομάδων και βλέπω πως υπάρχει μια τάση συνεργασίας. Όχι απ’ όλους, αλλά τουλάχιστον από την πλειοψηφία. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει πράξη, αρκεί να πάνε περίπατο οι εγωισμοί και να επικρατήσει το κοινό συμφέρον.

Ο Λούης Δημητρίου είναι ο άνθρωπος που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το κυπριακό μπάσκετ. Προσπαθεί για το καλύτερο και δεν πτοείται από τα εμπόδια, ούτε από το χάντικαπ του παρελθόντος που καλείται να καλύψει. Δίπλα του έχει αρκετά άτομα με τεχνογνωσία και διάθεση να φέρουν φρέσκες ιδέες και να αναβαθμίσουν αυτό το τόσο ελκυστικό προϊόν, που έχει γνωρίσει άνευ λόγου και αιτίας την πλήρη απαξίωση.

Η προβολή είναι βασικό κομμάτι και ευτυχώς η ΚΟΚ κάνει ό,τι μπορεί για να έχει το άθλημα την προσοχή που του πρέπει. Καθημερινή ενημέρωση στο σάιτ της ομοσπονδίας, αγώνες live streaming και πολλά άλλα. Προς Θεού, η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια ημέρα. Χρειάζεται υπομονή και πιστή εκπόνηση του πλάνου που υπάρχει.

Οι συνθήκες έχουν αρχίζει να ωριμάζουν. Η περαιτέρω μείωση των ξένων παικτών αποτέλεσε ένα καλό βήμα. Τα νέα παιδιά αρχίζουν και αποκτούν πάλι κίνητρο, ώστε να καλυφθεί σιγά-σιγά το χάσμα που υπάρχει. Το επίπεδο ανεβαίνει και οι Κύπριοι αθλητές θα μπουν ξανά σε πρώτο πλάνο.

Κι επειδή πολλοί νομίζουν πως στο προσκήνιο έχουμε μόνο τον Κεραυνό, τον Απόλλωνα, την ΕΘΑ, την ΑΕΚ, την Ομόνοια, την Ε.Ν. Παραλιμνίου, τον ΑΠΟΕΛ και την Αναγέννηση Γερμασόγειας (για αποφυγή παρεξηγήσεων οι ομάδες είναι με βαθμολογική σειρά), υπάρχει και η δεύτερη κατηγορία ανδρών, όπου γίνονται σπουδαία παιχνίδια. Υπάρχει το γυναικείο μπάσκετ, που φέτος ειδικά έχει ανέβει επίπεδο και πέραν του του Κεραυνού και της ΑΕΛ, που είναι τα δύο μεγάλα φαβορί, έχει κι άλλες εξαιρετικές ομάδες, ικανές να προσφέρουν καλό θέαμα. Δώστε τους λίγη παραπάνω σημασία και θα αποζημιωθείτε.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Coffee House